Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

«Πακέτο» κορωνοπάρτι και... εμβολιασμός στο Ντουμπάι!

28.01.2021
15:22
Κόσμος

Με... μόλις 45.000 συνδυάζεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου - Ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας με μέλη από την παγκόσμια ελίτ του χρήματος, ανάμεσά τους και Ελληνες, διαφημίζει πακέτο πολυτελών διακοπών μετά εμβολιασμού για όσους δεν μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους

Για έναν άνθρωπο όπως ο Στιούαρτ ΜακΝιλ, το προνόμιο του εμβολιασμού για τον COVID-19 συνιστά κυρίως επαγγελματική και δευτερευόντως ηθική πρόκληση.

Αλλωστε, από το 2012, όταν ίδρυσε το γραφείο τουριστικών υπηρεσιών Knightsbridge Circle για μια ολιγάριθμη και ιδιαίτερα εκλεκτή πελατεία, δεν σταμάτησε να εκπληρώνει επιθυμίες, ασυνήθιστες κατά το πλείστον, ακόμη και εντελώς εξωφρενικές.

Ενδεικτικά, ο τουρισμός υψηλού επιπέδου, όπως τον εννοεί το Knightsbridge Circle, σημαίνει ότι αρκεί οι πελάτες να το ζητήσουν και, π.χ., ο τενόρος-σούπερ σταρ Αντρέα Μποτσέλι μπορεί να τραγουδήσει αποκλειστικά γι’ αυτούς. Και μάλιστα ενώ θα δειπνούν μέσα σε ένα μουσείο της Φλωρεντίας κλειστό για το κοινό. Κάποιος άλλος μπορεί να επιθυμεί μια εντελώς ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα. Γίνεται. Να παραστεί στον εορτασμό των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, χωρίς να δικαιούται πρόσκληση. Και αυτό γίνεται.

Να τον υπηρετήσει ο μπάτλερ της σειράς «Downton Abbey» αυτοπροσώπως. Γίνεται. Να γίνει ένας από τους πρώτες τουρίστες του Διαστήματος. Βεβαίως και γίνεται. Το Knightsbridge Circle έχει διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες και ήδη ένας από τους πιο απαιτητικούς πελάτες του εκπαιδεύεται στο Χιούστον και προετοιμάζεται για το ταξίδι του με διαστημόπλοιο. Σε σύγκριση με όλα αυτά, το να εξασφαλιστούν, λοιπόν, μερικές δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού φαντάζει μια σχετικά εύκολη αποστολή.

Η προθυμία των συνεργατών του Knightsbridge Circle να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, όπως αντιστοίχως και το δικαίωμα της πελατείας να ζητά οτιδήποτε, βασίζεται στην ιδιότητα του μέλους. Την οποία αποκτά κανείς πολύ δύσκολα, καθώς για να γίνει δεκτός σε αυτό τον κύκλο VIP θα πρέπει να προηγηθεί συστατική εισήγηση από παλαιότερο μέλος. Φυσικά, όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες του Knightsbridge Circle υποχρεούνται να καταβάλουν πάγια ετήσια συνδρομή σχεδόν 28.000 ευρώ. Κάθε ταξιδιωτική εμπειρία, όμως, χρεώνεται επιπλέον, ανάλογα με την πολυπλοκότητα και τη δυσκολία πραγματοποίησής της.

Φέρ’ ειπείν, τα ταξίδια που διοργανώνει το Knightsbridge Circle στο Ντουμπάι και την Ινδία για λογαριασμό των πελατών οι οποίοι βιάζονται να εμβολιαστούν αλλά θέλουν να παρακάμψουν το στάδιο της αναμονής κοστίζουν περίπου 44.500 ευρώ. Το ταξιδιωτικό πακέτο περιλαμβάνει, εκτός των αμιγώς τουριστικών υπηρεσιών πολυτελείας, την εξασφάλιση των δύο δόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Ποσά αυτού του μεγέθους φαντάζουν αστρονομικά για τους κοινούς θνητούς, για τη μερίδα όμως του αγοραστικού κοινού στην οποία απευθύνεται το Knightsbridge Circle είναι ανάξια λόγου. Εξάλλου, η υγεία προέχει όλων.

Ηθικοί φραγμοί

Τα μέλη του Knightsbridge Circle είναι μόλις 50 και η ταυτότητά τους παραμένει άκρως απόρρητη. Συνεπώς, δεν είναι γνωστό ποιοι απολαμβάνουν την, κατά κυριολεξία, βασιλική φροντίδα του γραφείου ή εάν σε αυτούς περιλαμβάνονται κροίσοι εκτός Βρετανίας, ενδεχομένως και Ελληνες.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι εξαιτίας της πανδημίας το γραφείο έχει δεχτεί αιτήματα για «εμβολιαστικό τουρισμό» από κατοίκους χωρών όπως η Ρωσία, η Αίγυπτος, το Πακιστάν κ.α. Ωστόσο, απαράβατος όρος συμμετοχής είναι ο πελάτης να βρίσκεται σε ακτίνα 4 ωρών πτήσης από τη Βρετανία. Ούτως ή άλλως, όμως, η υπηρεσία του εμβολιασμού παρέχεται μόνο στα παλαιότερα μέλη του πρακτορείου. Για το Knightsbridge Circle η εχεμύθεια είναι ιερή, όπως και η παροχή των απολύτως ιδανικών υπηρεσιών.

Εξ ου και κανένας από τους διαχειριστές λογαριασμών δεν επιτρέπεται να ασχολείται με περισσότερους από πέντε πελάτες. Κάθε μάνατζερ οφείλει να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος και όχι μόνο για να επιλύει, αλλά κυρίως για να εξαφανίζει προβλήματα προτού καν αυτά προκύψουν.

Ο Στιούαρτ ΜακΝιλ είναι υπερήφανος για το success story του πρακτορείου του, παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση και τη σχεδόν ολοκληρωτική εκμηδένιση της τουριστικής δραστηριότητας - για λόγους αναψυχής τουλάχιστον. Οπως λέει ο ίδιος, «η εταιρεία μας δεν έπαψε να συμβουλεύει και να καθοδηγεί τους πελάτες να διασχίσουν διαρκώς κινούμενα, αχαρτογράφητα ύδατα. Από την αρχή της πανδημίας προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη απ’ ό,τι προηγουμένως.

Δουλέψαμε δύο φορές πιο σκληρά και πάντα προλαμβάνουμε τις εξελίξεις. Υπήρξαν περιπτώσεις που είχαμε επαφές με τους πελάτες μας ακόμη και 12 φορές την ημέρα». Αρκετά από τα μέλη του Knightsbridge Circle ή και κάποιοι ηλικιωμένοι στενοί συγγενείς τους έχουν ήδη εμβολιαστεί με τα σκευάσματα της Pfizer/BioNTech και της κινεζικής Sinopharm για τον COVID-19 στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι.

Εκεί υπάρχουν ιδιωτικά κέντρα, όπως το Ιατρικό Κέντρο «Η Αιωνιότης» (Eternity Medicine Institute), μέσω του οποίου εξασφαλίζονται δόσεις εμβολίων για τους πλούσιους, τα οποία προέρχονται από τα κρατικά αποθέματα και προορίζονταν για τους πολίτες των Εμιράτων. Καθώς το εμβόλιο της AstraZeneca/Οξφόρδης διατίθεται στην Ινδία, το VIP πρακτορείο δραστηριοποιείται αναλόγως, όπως και στο Μαρόκο.

Ο Στιούαρτ ΜακΝιλ προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί σε χώρες όπου οι συνοριακές διατυπώσεις είναι οι απολύτως ελάχιστες, προκειμένου να περιορίσει την ταλαιπωρία για τους πελάτες του. Για χάρη τους, κάποιες ποσότητες εμβολίων από την Ινδία θα μπορούσαν να μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές του Μαρακές.

ΑΠΟ Protothema.gr