ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λιάσος Λουκά: Τα δύο ΦΑΒΟΡΙ για τον τίτλο στην Α΄ κατηγορία, οι Μαλεκκίδης, Τζιωνής, Ντούρις και… 16 ομάδες

Λιάσος Λουκά: Τα δύο ΦΑΒΟΡΙ για τον τίτλο στην Α΄ κατηγορία, οι Μαλεκκίδης, Τζιωνής, Ντούρις και… 16 ομάδες

Πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας με 16 ομάδες επιθυμεί ο προπονητής του Άρη, Λιάσος Λουκά, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο «Active» για την τρέχουσα επικαιρότητα και… όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μέχρι χθες ξέραμε ότι στις 6 Φεβρουαρίου ξεκινάνε τα επίσημα παιχνίδια και περιμέναμε. Χθες άλλαξαν τα δεδομένα και τώρα πάλι περιμένουμε. Κάθε προπονητής διαβάζει διαφορετικά τα πράγματα, κάνει διαφορετική προετοιμασία, εμείς παραπάνω ασχολούμαστε με τη φυσική κατάσταση για να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε δέκα μέρες πριν τα παιχνίδια να είμαστε έτοιμο 100%. Δεν θα είμαστε σίγουρα όπως θέλουμε, αλλά αφού όλοι θέλουμε να τελειώσει στο γήπεδο το πρωτάθλημα θα συμβιβαστούμε και θα είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε και ας ταλαιπωρηθούμε.

Εμείς είχαμε επηρεαστεί ξανά από τον κορωνοϊό. Η Πάφος και η Λεμεσός είχαμε ξανά λοκντάουν, ενώ οι άλλοι όχι. Και μας επηρέασε, είχαμε δύο ήττες σε πέντε παιχνίδια όταν επιστρέψαμε στη δράση. Έχουμε εμπειρία, αλλά μέλημα μας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα και ας ταλαιπωρηθούμε ξανά. Ο Άρης είναι μία από τις 2-3 ομάδες της χώρας που αδικήθηκε και πέρσι. Δεν θέλουμε ξανά να αδικηθούμε, ξέρουμε από πρώτο χέρι πως είναι. Πέρσι παίζαμε Παρασκευή, τα μέτρα ανακοινώθηκαν Σάββατο και όμως δεν μας άφησαν να αγωνιστούμε. Απαιτούμε κι εμείς να παίξουμε όπως παίζουν στην Α΄ Κατηγορία. Δεν γίνεται να μας στερούν τους στόχους μας για δεύτερη σερί σεζόν. Απαιτούμε ίση μεταχείριση. Σαν Άρης κινούμαστε επαγγελματικά, κανονικά σαν ομάδα Α΄ κατηγορίας, για τη δική μας υγεία πρώτα και κάθε εβδομάδα παίρνουμε μέτρα. Έχουμε ότι χρειάζεται για να παίξουμε στην Α’ Κατηγορία».

Για το αν υπάρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές στη Β΄ Κατηγορία που μπορούν να αγωνιστούν στην Α΄: «Ο Μαλεκκίδης συγκεκριμένα ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Άρη και πέρσι έκανε εξαιρετική σεζόν. Ο Παπαστυλιανού επίσης, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, πέρσι έκανε τέλεια χρονιά. Υπάρχει μπόλικο ταλέντο στη Β΄ κατηγορία και πολλοί μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πρώτη, 100%. Ο Μαλεκκίδης είχε τα φόντα, ωστόσο κέρδισε προσωπικότητα, σταθερότητα και έχει διάρκεια στην απόδοση του. Αυτό ξεχωρίζει τους καλούς από τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές».

Για τη μάχη του τίτλου στην Α΄ κατηγορία: «Όλες χάνουν βαθμούς από μικρότερες ομάδες και αυτό κάνει το πρωτάθλημα συναρπαστικό. Ποιοτικό και ωραίο ποδόσφαιρο παίζουν οι ΑΕΛ, Ομόνοια και Απόλλωνας. Η Ανόρθωση εκτός έδρας έχει αδυναμίες, και γι΄ αυτό πιστεύω οι άλλες τρεις ομάδες έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Μέχρι στιγμής βέβαια, αφού με τις μεταγραφές, τη δουλειά που γίνεται και τα συνεχή παιχνίδια, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Ομόνοια και Απόλλωνας για μένα είναι τα δύο φαβορί που ξεκινούν από την ίδια αφετηρία».

Για την παραμονή 14 ομάδων στο πρωτάθλημα: «Το καταστατικό αν θα αλλάξει, δεν είναι δική μου δουλειά. Προσωπική μου άποψη, θα μπορούσε να πάει στις 16 ομάδες, να πέσουν δύο και ανέβουν τέσσερις. Έτσι θα δώσουν περισσότερο κίνητρο σε εμάς στη Β΄ κατηγορία και θα πρέπει παράλληλα να αναβαθμιστεί η Β΄ Κατηγορία».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας: «Ακούμε διάφορα σενάρια. Ότι διαβάσουμε και ότι ακούσουμε, δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Εμείς θέλουμε να συνεχιστούν στο γήπεδο τα παιχνίδια και να μη συμβεί σε κανέναν ότι και σε εμάς πέρσι. Με τόσα προβλήματα καταφέραμε οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος, να βρισκόμαστε ένα βαθμό πίσω από τη θέση ανόδου και δεν μας άφησαν να παίξουμε. Σαν να μην υπολογιζόμαστε από την πολιτεία και από την κυβέρνηση. Μας άφησε ένα αίσθημα αδικίας και όλοι συμφωνούν γι΄ αυτό».

Για τον παίκτη αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος: «Θεωρώ ότι ο Τζιωνής και ο Λοϊζου από το πουθενά πήραν πρωταγωνιστικό ρόλο και μετατράπηκαν σε παίκτες υψηλού επιπέδου και κάνουν τη διαφορά. Ο Πίττας επίσης ανέβασε την απόδοση του και με την σταθερότητα του ξεχωρίζει. Υπάρχουν και άλλοι βέβαια, αλλά αυτοί οι τρεις περισσότερο απ΄ τον καθένα».

Για τον παίκτη που τον απογοήτευσε: «Δύσκολο να πω, αλλά νομίζω ο Ντούρις, αφού περίμενα περισσότερα γκολ. Η δουλειά που κάνει στο γήπεδο είναι τεράστια, αλλά δεν έχει ρέντα. Είναι στις σωστές θέσεις, δημιουργεί ευκαιρίες και κάποια στιγμή θα έρθει το γκολ, θα φύγει η γκαντεμιά και θα ανέβει. Αναμφίβολα είναι παίκτης με ποιότητα».

Για το ποια ομάδα πιστεύει ότι θα ανέβει από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία: «Κοιτάζω μόνο τη δική μου ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε ποιότητα και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ΠΑΕΕΚ είναι επίσης μέσα στα φαβορί, όπως και άλλες ομάδες. Απομένουν 17 αγωνιστικές για τους περισσότερους. Έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα και ο Άρης είναι μία ομάδα που θεωρώ ότι μπορεί να ανέβει στην Α΄ κατηγορία».

The post Λιάσος Λουκά: Τα δύο ΦΑΒΟΡΙ για τον τίτλο στην Α΄ κατηγορία, οι Μαλεκκίδης, Τζιωνής, Ντούρις και… 16 ομάδες appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top