ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τη λίστα Γιωρκάτζη των 105 σελίδων- Πολλά τα ηχηρά ονόματα που αναφέρονται

Δείτε τη λίστα Γιωρκάτζη των 105 σελίδων- Πολλά τα ηχηρά ονόματα που αναφέρονται

Δόθηκε  στη δημοσιότητα η «λίστα Γιωρκάτζη» με τα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων. Η λίστα δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής ως μέρος των πρακτικών της Ολομέλειας.

 
Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε χθες με 47 ψήφους υπέρ και μια εναντίον η να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα. Χθες μετά την ψήφιση αντίγραφα της λίστας δόθηκαν σε όσους βουλευτές το επιθυμούσαν. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να πάρουν αντίγραφο της λίστας και ότι θα την δουν από την ιστοσελίδα της Βουλής.

Με βάση τη χθεσινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων βάσει της εισήγησης της  Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση θεμάτων που αφορούν σε δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, η δημοσιοποίηση της λίστας θα γίνει εν πρώτοις, με την ανάγνωσή της στην Ολομέλεια του σώματος και ακολούθως με την ανάρτησή της το ταχύτερο δυνατόν στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής μαζί με τα πρακτικά της συνεδρίας της Ολομέλειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73.11 του Συντάγματος.
 
Αναφέρεται επίσης ότι η Ολομέλεια του σώματος, με την απόφασή της η οποία λαμβάνεται δυνάμει των διατάξεων του Άρθρου 78 του Συντάγματος και αποτελεί τη νόμιμη βάση δημοσιοποίησης της λίστας, υιοθετεί τις εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της Βουλής να ενεργήσει όπως αναφέρεται πιο πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top