ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εντοπίστηκαν 21 κρούσματα

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εντοπίστηκαν 21 κρούσματα

Από το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν ακόμα 21 κρούσματα στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον «υπουργό υγείας» Αλί Πιλλί, ο οποίος ανάφερε ότι «δεν περιμένουμε να μειωθούν τα κρούσματα αλλά να περιοριστεί η διασπορά» σημειώνοντας ότι μέχρι το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα περισσότερα κρούσματα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στον παράνομο Μπαιράκ ο κ. Πιλλί είπε ότι δεν αναμένει ότι η απόφαση για μια βδομάδα καθολικής καραντίνας δεν θα περιορίσει την πανδημία και ότι θα ήταν καλύτερα όπως η καθολική καραντίνα συνεχιστεί για ακόμα περισσότερο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Πιλλί, για να υπάρξει συζήτηση για άρση των αυστηρών μέτρων θα πρέπει κατά τις πρώτες 7 μέρες που εφαρμόζονται τα μέτρα να αναμένεται αρκετή μείωση των κρουσμάτων, κατά τις επόμενες 14 ημέρες θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη μείωση ενώ μεταξύ 14ης και 21ης μέρας θα πρέπει τα κρούσματα να μειωθούν σημαντικά.

Είπε ακόμα ότι κατά το διάστημα των αυστηρών περιοριστικών μέτρων θα αυξηθούν και τα διαγνωστικά τεστ ενώ κάλεσε τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και να μείνουν στα σπίτια τους.

«Σκοπός δεν είναι η τιμωρία των παραβατών αλλά ο περιορισμός της πανδημίας» ανάφερε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού είπε ότι θα συνεχίσουν να παραλαμβάνονται εμβόλια από την Τουρκία ώστε να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί σημειώνοντας ότι η Τουρκία χθες παράλαβε 10 εκατομμύρια εμβόλια μερίδα των οποίων θα σταλεί και στα κατεχόμενα ενώ διευκρίνισε ότι ακόμα γίνονται εργασίες για το πρόγραμμα εμβολιασμού με στόχο τον Μάρτη και Απρίλη να ανοίξει η αγορά και τα σχολεία.

Είπε ακόμα ότι εκτός από τα εμβόλια από την Τουρκία 2, 250 εμβόλια έφτασαν από την ΕΕ στα κατεχόμενα.

Σχετικά με τον τομέα της υγείας ο κ. Πιλλί είπε ότι κατατέθηκε πρόταση ενώπιον του «υπουργικού συμβουλίου» για εργοδότηση ακόμα 10 ιατρών αναφέροντας ότι 9 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top