ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ζημιές από την κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ζημιές από την κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου

Περιοχές της Λευκωσίας, της Αμμοχώστου και του Τρικώμου, Μόρφου και Λεύκας, στα κατεχόμενα έπληξε η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία με ζημιές σε αυτοκίνητα και υποστατικά από δέντρα που κόπηκαν ή ξεριζώθηκαν, ταμπέλες που έπεσαν, ενώ μικρά ζώα σε κτηνοτροφικές ομάδες, επίσης ήταν θύματα των κακών καιρικών συνθηκών.

Τις πληγείσες περιοχές επιθεώρησε νωρίτερα σήμερα ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ δηλώνοντας ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Η «αστυνομία» ανακοίνωσε ότι σε πολλές περιοχές κόπηκαν δέντρα που εκτός από υποστατικά και αυτοκίνητα, έπεσαν και σε δρόμους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τους διασχίσουν αυτοκίνητα. Στην περιοχή Μόρφου – Λεύκας 12 δέντρα περισυνελλέγησαν από διάφορους δρόμους, ενώ ένα προκάλεσε την πτώση οροφής σε ένα υποστατικό που χρησιμοποιούνταν ως κουζίνα.
 
Στην Αμμόχωστο από τους δυνατούς ανέμους έπεσε η στέγη ενός γκαράζ αυτοκινήτου, έφυγε η οροφή ενός μικρού υποστατικού, ενώ ένας ευκάλυπτος έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο έξω από ένα μαγαζί, γκρεμίζοντας και την διαφημιστική ταμπέλα του καταστήματος.
 
Σε περιοχές του κατεχόμενου Τρικώμου διακόπηκε η παροχή ρεύματος λόγω πτώσης καλωδίων, ενώ πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στην Λευκωσία.
 
Σε Συαριανοχώρι και Καζιβερά σημειώθηκαν ζημιές σε παραγωγές σε χωράφια, όπως ντομάτες αλλά και σε πορτοκαλεώνες. Στην Αφάνεια η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα 7 αγελάδες να πεθάνουν όταν πάνω τους έπεσαν ηλεκτροφόρα καλώδια που κόπηκαν. Στην Κώμα του Γυαλού και άλλα χωριά της περιοχής της Καρπασίας ως αποτέλεσμα των κακών καιρικών συνθηκών 10 αιγοπρόβοτα επίσης έχασαν τη ζωή τους.
 
Πολλές στέγες υπόστεγων σε γεωργικές εγκαστάσεις στην Μεεσαορία καταστράφηκαν από τους δυνατούς ανέμους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top