Με οδηγίες Αρχιεπισκόπου κατεδαφίστηκαν διατηρητέα - Χωρίς σχετική άδεια αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας

Με οδηγίες Αρχιεπισκόπου κατεδαφίστηκαν διατηρητέα - Χωρίς σχετική άδεια αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας

Στην κατεδάφιση διατηρητέων κτηρίων στην οδο Ισοκράτους προχώρησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. 

Σε ανακοινώσή του ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι διερευνά την υπόθεση, ενώ τονίζει ότι πρόκειται για πολύ σοβαρί περιστατικό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με λύπη διαπιστώσαμε σήμερα την κατεδάφιση διατηρητέων οικοδομών, ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην οδό Ισοκράτους στην εντός των τειχών πόλη, οι οποίες γειτνιάζουν με τον υπό ανέγερση Καθεδρικό Ναό. Για την κατεδάφιση δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια. Η αποκατάσταση των εν λόγω διατηρητέων οικοδομών περιλαμβανόταν στις άδειες που εκδόθηκαν για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού και για τη σύνθετη ανάπτυξη στο οικοδομικό τετράγωνο του συγκροτήματος της Αρχιεπισκοπής. Πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο Δήμος διερευνά σε βάθος και θα ενημερώσει ανάλογα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το μήνυμα του ΠτΔ για τα νέα στεγαστικά σχέδια: Κρατική γη στο 25% της αξίας και αξιοποίηση οικογενειακής περιουσίας

Το μήνυμα του ΠτΔ για τα νέα στεγαστικά σχέδια: Κρατική γη στο 25% της αξίας και αξιοποίηση οικογενειακής περιουσίας

Δύο νέα στεγαστικά σχέδια, με στόχο τη διευκόλυνση των νέων και των οικογενειών στην απόκτηση κατοικίας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η στέγαση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE