Γιατί ορισμένες μυρωδιές μας προκαλούν πονοκέφαλο;

Γιατί ορισμένες μυρωδιές μας προκαλούν πονοκέφαλο;

Όλοι μας γνωρίζουν κάποιον που δεν μπορεί να αντέξει με τίποτα τα αρωματικά χώρου ή τα αρωματικά αυτοκινήτου;

Αυτό συμβαίνει καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορεί να αναπτύξουν σοβαρούς πονοκεφάλους από τη μυρωδιά τέτοιου είδους αρωμάτων.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ενδέχεται να προκαλέσουν διόγκωση και διάταση των αιμοφόρων αγγείων ενός ατόμου και, με τη σειρά τους, να διεγείρουν το νευρικό σύστημα στον εγκέφαλο που σχετίζεται με πόνο στο κεφάλι.

Ακόμη, ένα άτομο μπορεί να είναι αλλεργικό σε ένα χημικό στοιχείο που δημιουργεί τη μυρωδιά.

Ομοίως, ένα άτομο μπορεί να έχει ευαισθησία αρώματος σε ορισμένες μυρωδιές που ερεθίζουν τις αισθήσεις, προκαλώντας αλλεργικά συμπτώματα, όπως συνάχι και πονοκεφάλους.

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι το 30% όλων των ανθρώπων μπορεί να έχουν ευαισθησία σε ορισμένες μυρωδιές!

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.