Πρωτοβουλία Αβέρωφ για αποκατάσταση αρχιτεκτονικής κληρονομιάς

Πρωτοβουλία Αβέρωφ για αποκατάσταση αρχιτεκτονικής κληρονομιάς

Ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε από τη Δημοτική Ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας και συζήτηση του ζητήματος της κατεδάφισης διατηρητέων κτιρίων, ιδιοκτησία της Αρχιεπισκοπής, στη Λευκωσία.  

Παράλληλα ο κ. Νεοφύτου για το ίδιο θέμα, είχε συναντήσεις τόσο με τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, τον Διευθυντή της Πολεοδομίας κ. Κυριάκο Κούνδουρο όσο και με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντή, όπου και επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του για πλήρη αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του χαρακτήρα της περιοχής.  
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε το σημείο όπου κατεδαφίστηκαν τα κτίρια ενώ επιπρόσθετα συζήτησε τα όσα έλαβαν χώρα και με την επί χρόνια υπευθυνη του κλάδου διατηρητέων και τεως διευθύντρια του τμήματος Πολεοδομίας κ. Αθηνά Κληρίδου.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα ενότητας, ιστορικής μνήμης και συνέχισης του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.