ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έρχονται άμεσα νέες χαλαρώσεις - Τι ανοίγει και τι επιτρέπεται, οι φόβοι για τρίτο κύμα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έρχονται άμεσα νέες χαλαρώσεις - Τι ανοίγει και τι επιτρέπεται, οι φόβοι για τρίτο κύμα

Η συνεχής βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, η πτώση των ημερήσιων επιβεβαιωμένων περιστατικών αλλά και η μείωση του βαθμού θετικότητας έχουν επιφέρει συγκρατημένα χαμόγελα αισιοδοξίας στις τάξεις του Υπουργείου Υγείας αλλά και της Επιστημονικής Ομάδας.

Τα πακέτα μέτρων φαίνεται να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα κάτι που αναμένεται να φέρει άμεσα επιπλέον χαλαρώσεις, πέραν αυτών που επί της ουσίας έχουν εξαγγελθεί.

Τα ευχάριστα έρχονται κυρίως από τον τομέα που αφορά την άθληση, τόσο προσωπική αλλά και ομαδική. Η πρόθεση σε πρώτη φάση είναι να επιτραπεί η κοινή άθληση για 5 άτομα (ή 4 άτομα + 1 προπονητή). Τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ αφού όπως γίνεται αντιληπτό τα πάραπανω, πέραν ακαδημιών και ομαδικών αθλημάτων αναμένεται να ισχύσουν και για τα γυμναστήρια με το ίδιο ακριβώς μοτίβο και περιορισμούς. Διευκρινίζεται παρ'όλα αυτά πως όλες οι -ενδεχόμενες- χαλαρώσεις αφορούν αποκλειστικά εξωτερικούς χώρους άθλησης.

Υπό τον 'φόβο των Ιουδαίων' και σε παραλληλισμό με την ομαλή και ελεγχόμενη επιστροφή των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, ο στόχος και σκοπός της επιστημονικής ομάδας είναι να γίνεται συνεχής έλεγχος -εβδομαδιαία- σε μεγάλο ποσοστό των αθλούμενων με σκοπό την αποφυγή οποιουδήποτε πισωγυρίσματος.

Όπως διαμηνύεται η βελτίωση θα συνεχίσει να παρατηρείται για το πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου, με τα δύσκολα να έρχονται αμέσως μετά από αυτό το διάστημα.

Ο λόγος αφορά την αποκρυσταλλωμένη εικόνα που θα παρουσιαστεί μετά την επιστροφή των εργαζομένων αλλά και το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Θεωρείται μάλιστα αναπόφευκτο πως θα παρουσιαστεί μια αυξητική τάση στα κρούσματα σε αυτό το διάστημα όμως όλα τα περιοριστικά μέτρα παίρνονται με σκοπό να περιοριστεί στο βαθμό του δυνατού μια αύξηση που θα οδηγήσει σε τρίτο κύμα με καταστροφικές συνέπειες.

Το πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων των εργαζομένων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τις παραινέσεις να έχουν πιάσει τόπο και το κοινό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top