ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κεντρική μονάδα για rapid tests λειτουργεί από την Παρασκευή στο λιμάνι Λεμεσού

Κεντρική μονάδα για rapid tests λειτουργεί από την Παρασκευή στο λιμάνι Λεμεσού

Την Τρίτη εμφανίστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης αλλά δεν έκανε αίτηση για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, κάτι που και τυπικά δεν έγινε αποδεκτό. Θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 25 Μαρτίου.

Πέραν του 20% του προσωπικού που εργάζεται ή διακινείται στο λιμάνι Λεμεσού έχει υποβληθεί σε εξέταση με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), από την κεντρική μονάδα δειγματοληψίας που άρχισε να λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή, στο Επιβατικό Τερματικό της DP World Limassol.

Ανακοίνωση του διαχειριστή γενικού φορτίου και κρουαζιέρων, DP World Limassol, αναφέρει ότι, μετά από συνεννόηση με την Αρχή Λιμένων Κύπρου, όσοι εργάζονται ή χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του λιμανιού Λεμεσού, θα υποβάλλονται σε εξέταση rapid test κάθε Παρασκευή, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας στις 27 Ιανουαρίου 2021.

Τουλάχιστον το 20% όσων εργάζονται στο λιμάνι ή χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του, υποβλήθηκαν σε rapid tests, στο πλαίσιο του πρώτου ελέγχου που διενήργησε το Υπουργείο Υγείας την περασμένη Παρασκευή, προστίθεται.

«Με τους ελέγχους να διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της, η DP World Limassol προχώρησε στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ώστε να διαφυλάξει την υγεία των μελών της λιμενικής κοινότητας που προσήλθαν στο τερματικό της για να υποβληθούν στην εξέταση», σημειώνει η ανακοίνωση.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, ανέφερε ότι «ο τακτικός έλεγχος των μελών του προσωπικού καθώς και των άλλων χρηστών του λιμανιού είναι αναγκαίος, πρωτίστως για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας τους, όπως επίσης και για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του λιμανιού και κατ’ επέκταση της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι, η DP World σύναψε συνεργασία με τη UNICEF, με σκοπό την ταχύτερη διανομή εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 και άλλων απαραίτητων αναλώσιμων, σε χώρες χαμηλού και χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top