ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρότα επανεκκίνησης το Κυπριακό - Όλο το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων

Σε ρότα επανεκκίνησης το Κυπριακό - Όλο το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων

Έντονη παρασκηνιακή διπλωματική κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα με επίκεντρο την επικείμενη άτυπη πενταμερή σύνοδο για το Κυπριακό, η οποία υπό ομαλές συνθήκες αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο χρονικό διάστημα τέλη Φεβρουαρίου-μέσα Μαρτίου, πιθανότατα στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα του Πορτογάλου γ.γ./ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος-Τουρκίας-Μεγάλης Βρετανίας, Κύπρου και Κατεχομένων.

Ο επικεφαλής του FORΕING OFFICE έρχεται αύριο στη Λευκωσία, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ για την πενταμερή.

Σημειώνεται ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απορρίπτει τις ιδέες περί διζωνικής/δικοινοτικής επιλογής για την επίλυση του Κυπριακού, ενώ έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας δύο ξεχωριστών κρατικών οντοτήτων. Πάντως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε., Βέλγος Σαρλ Μισέλ, ως και ο αρμόδιος για την Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια, Ισπανός επίτροπος Ζοσέπ Μπορέλ έχουν απορρίψει τη διαίρεση της νήσου.

Τσαβούσογλου

Από την πλευρά της Άγκυρας ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου περάτωσε χθες τη διήμερη επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, όπου συζήτησε την κοινή στάση με τον Τατάρ στην επικείμενη πενταμερή, ενώ επανέλαβε με αρκετά προκλητικό τρόπο ότι η επί μήνες ναυτικό-ερευνητική παρουσία της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο αναβάθμισε τη θέση της χώρας του στην περιοχή και ενδυνάμωσε τα δικαιώματα των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top