LIFESTYLE

Ντόμινο καταγγελιών: Επώνυμες άνοιξαν το στόμα τους και συγκλόνισαν με τις ιστορίες τους για παρενοχλήσεις

Ντόμινο καταγγελιών: Επώνυμες άνοιξαν το στόμα τους και συγκλόνισαν με τις ιστορίες τους για παρενοχλήσεις

Η αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε το δρόμο ώστε να ανοίξουν στόματα, ώστε καθε γυναίκα και κανένας άντρας να γνωρίζει το δικαίωμα του στη "φωνή" και να μην σιωπά.

Μετά απο τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, μια μετά την αλλη επώνυμες γυναίκες αλλά και επώνυμοι άντρες βρέθηκαν να καταγγέλουν σκηνοθέτες και ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και ψυχολογική βία.

Χωρίς τέλος τα περιστατικά για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάματος, εναντίον του Γιώργου Κιμούλη,  Κώστα Σπυρόπουλου, Κώστα Ζάπα και όχι μόνο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας υπάρχουν καταγγελίες για ακόμα 10 άντρες.

Η ΛΙΣΤΑ με τις καταγγελίες

"Ως σύλλογος σπουδαστριών και σπουδαστών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη μας στις συναδέλφισσες και συναδέλφους: Ζ. Δούκα, Κ. Γερονικολού, Ε. Ρουμελιώτη, Γ. Χρυστοστόμου, Κ. Παπουτσάκη, Φ. Ξυλά, Α. Κωνσταντινίδη, Μ. Πολυχρονίδη, Π. Αναστασοπούλου, Δ. Παπαδήμα, Ε. Μιλιάρη,Α. Μπουρδούμη, Γ. Νιάρρο και Χ. Τζωρτζάκη, καθώς επίσης και στους συναδέλφους φοιτητές και φοιτήτριες της σχολής του Γιώργου Κιμούλη και κάθε άλλο άτομο που έχει δεχτεί αντίστοιχες συμπεριφορές" αναφερεται σε ανακοίνωση.

Και η λίστα με τα όνομα δεν τελειώνει, μιας και πολλές ακόμα γυναίκες και άντρες καταγγέλουν διάφορα περιστατικά παρενόχλησης. Αρχικά η Ελένη Φιλίνη μίλησε για σκηνοθέτη «Μπήκα στο γραφείο του και τον βλέπω τσίτσιδο».

Στη συνέχεια 14 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση ανάμεσα τους η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη, η Λουκία Μιχαλά.

Ζέτα Δούκα, Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Κατερίνα Παπουτσάκη και Φαίη Ξυλά μίλησαν για την ψυχολογική βία και τις ύβρεις που υπέστησαν, όταν συνεργάστηκαν με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη.

Απο την άλλη φήμες ακούγονται για τον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος ανήσυχος από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και επικαλούμενος πληροφορίες ότι ετοιμάζονται να τον εμπλέξουν σε παρόμοιες καταγγελίες- εξέδωσε διά των πληρεξούσιων δικηγόρων του ανακοίνωση.

Και δεν είναι μόνο γυναίκες τα θύματα αλλά και άντρες καθώς οι ηθοποιοί Ερρίκος Μηλιάρης, Χάρης Τζωρτζάκης και Γιάννης Νιάρρος κατήγγειλαν πως έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα.

Ενώ πριν λίγες ώρες νεα καταγγελία ήρθε στο φως για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου, έρχεται από την ηθοποιό Βίκυ Πρωτογεράκη.

Κάποιες γυναίκες έμειναν στην σιωπή άλλες πάλι ψυχολογικά τις βύθισε όπως στην περίπτωση της Αλεξάνδρας Ταβουλάρη η όποια αναγκάστηκε να καταφύγει σε φαρμακευτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη. Για να αντέξει την πίεση έφτασε να πάρει και χάπια.

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΙΜΟΥΛΗΣ

Απο την άλλη ο Γιώργος Κιμούλης μίλησε για την πρώτη καταγγελία απο τη Ζέτα Δούκα. Ενώ δηλώνει ότι θα κινηθεί δια της νομικής οδού ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτει η Ζέτα Δούκα. «Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Έχω κινηθεί ήδη δικαστικά, κάνοντας αγωγή και μήνυση για ακραία συκοφαντική. Αντί να βγω εγώ, να βγει εκείνη; Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, μπορεί να ήταν πράξη του να της δείξω ότι είναι και αυτή πρωταγωνίστρια. Μπορεί, δεν ξέρω. Τι; Να απέφευγα να μιλήσω στον κόσμο; Αν είναι δυνατόν. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Η κυρία Δούκα δεν ήταν ένα κορίτσι που μόλις είχε βγει από τη σχολή ούτως ώστε εάν έχουν συμβεί όλα αυτά τα γεγονότα να μην έχει σηκωθεί να έχει φύγει; Ή να μην έχει πάει στον παραγωγό να του πει ότι φεύγω αν ο κύριος τάδε συνεχίσει να μου συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο», είπε μιλώντας στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, ο Γιώργος Κιμούλης για τη Ζέτα Δούκα.

Στην αντεπίθεση πέρασε και ο Κώστας Σπυρόπουλος , όπου μέσω  ανακοίνωσης ο δικηγόρους κάνει λόγο για διασυρμό «του ονόματος, της τιμής και της υπόληψης» του Κώστα Σπυρόπουλου.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Φαίη Ξυλά

Ήταν από τις πιο δύσκολες, ίσως η χειρότερη συνεργασία μου αυτή με τον Γιώργο Κιμούλη. Από εκεί και πέρα έβαλα τα όριά μου, με αποτέλεσμα να έχουμε μια συνεργασία χωρίς καμία επαφή, που δεν είχαμε καμία συνομιλία. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία, πολύ δύσκολα. Θεωρώ απαράδεκτο ο οποιοσδήποτε να εκμεταλλεύεται τη θέση του ως σκηνοθέτης ή θιασάρχης. Αν η κοπέλα δέχτηκε σωματική ή λεκτική βία ή όλα αυτά που περιγράφει, είναι καταδικαστέο… Εμείς με τον Γιώργο Κιμούλη είχαμε άλλα ζητήματα, που αν τα πω μειώνουμε το περιστατικό», ανέφερε η Φαίη Ξυλά

Κατερίνα Παπουτσάκη

Για την ψυχολογική πίεση που δέχθηκε μίλησε και η Κατερίνα Παπουτσάκη, αποκαλύπτοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη απέκτησε ψυχοσωματικά. «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα και είχα ένα θέμα στο στομάχι»

Ευδοκία Ρουμελιώτη για Κιμούλη
Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μου. Μετά από τη συνεργασία μας παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης και το ήξερε αυτό. Απέκτησα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Ήμουν τρομερά ευτυχισμένη για αυτή την παράσταση, όταν άρχισα να κάνω πρόβες. Στις πρόβες όλα πήγαιναν περίφημα. Όλα ξεκίνησαν τη πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά, Μετά τη συνεργασία μας φοβόμουν να ανέβω πάνω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή και ερχόταν από πίσω μου και δε μπορώ να πω αυτά που άκουγα να μου λέει στο αυτί μου…», είπε η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Αγγελική Λαμπρή για Κώστα Σπυρόπουλο

«Πήγα στον χώρο που θα γινόταν η ακρόαση, μου μίλησε για τον ρόλο και έργο και μου ζητήθηκε να ανέβω στη σκηνή και να κάνω έναν αυτοσχεδιασμό. Ανέβηκα στη σκηνή και ανέβηκε και εκείνος μετά από λίγο. Και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό άρχισε να με προσεγγίζει και να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πάρα πολύ άβολα και αμήχανα, άρχισα να φοβάμαι και όσο πλησίαζε φοβόμουν ακόμη περισσότερο.»

«Σταμάτησα και του είπα «συγγνώμη δεν νιώθω καλά, θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή», είπα πως είμαι άρρωστη για να φύγω και εκείνος μου έλεγε «όχι, η οντισιόν πρέπει να γίνει σήμερα. Πολύ πιο ταραγμένη του έλεγα 'όχι δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή οντισιόν, σας παρακαλώ πάρα πολύ θέλω να φύγω, δεν είμαι καλά'. Φοβήθηκα πάρα πολύ, κατέβηκα από τη σκηνή, κατέβηκε και εκείνος από την άλλη πλευρά, και ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη και εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω, προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top