ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο σκαμνί με εντολή Σαββίδη ιατροδικαστής που αρνήθηκε νεκροτομή

Στο σκαμνί με εντολή Σαββίδη ιατροδικαστής που αρνήθηκε νεκροτομή

Ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε την άμεση διερεύνηση και καταχώρηση ποινικής υπόθεσης από την Αστυνομία σε σχέση με την άρνηση διενέργειας νεκροτομής επί της σορού αποβιώσαντα με Covid-19 από ιατροδικαστή του Δημοσίου, ως και την άρνηση συμμόρφωσής του με το διάταγμα του θανατικού ανακριτή.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι, η Νομική Υπηρεσία προέβη σε συστάσεις και υποδείξεις προς τους αρμοδίους για την άμεση διενέργεια νεκροτομής και με γνωμάτευση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ημερομηνίας 2 Φεβρουαρίου 2021 προς το Υπουργείο Υγείας λαμβάνοντας υπόψη τις κατευθυντήριες οδηγίες που τέθηκαν, τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και από το Royal College of Pathologists, οι οποίες επιτρέπουν τη διενέργεια νεκροτομής υπό την προϋπόθεση λήψης  των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων, συνέστησε συμμόρφωση προς το σχετικό διάταγμα. Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας για την όλη αντίκριση του θέματος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας. 

Θέση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα είναι ότι αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση ο σεβασμός προς τους νεκρούς και τους συγγενείς τους, η δε επί  μακρόν αδικαιολόγητη καθυστέρηση ταφής νεκρού είναι επιεικώς απαράδεκτή. Επιπρόσθετα, η παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου συνιστά καταστρατήγηση βασικής πτυχής του κράτους δικαίου, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top