Φόρος τιμής στους Αιγυπτίους ιατρούς για τον κορωνοϊό, με έκδοση νομισμάτων με το σύμβολο τους

Φόρος τιμής στους Αιγυπτίους ιατρούς για τον κορωνοϊό, με έκδοση νομισμάτων με το σύμβολο τους

Το σύμβολο του Ιατρικού προσωπικού της Αιγύπτου, θα κοσμεί 15 εκατομμύρια νομίσματα που θα εκδώσει η χώρα, θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στις τεράστιες προσπάθειες των Αιγυπτίων ιατρών και νοσηλευτών που κατέβαλαν για τη διάσωση της ζωής χιλιάδων πολιτών από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.  

Το γεγονός ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος Υπουργός Οικονομικών Μοχάμεντ Μαϊάτ. 
 
Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν 10 εκατομμύρια νομίσματα της μίας αιγυπτιακής λίρας (1 λίρα ισούται με 0,053 του ευρώ) και πέντε εκατομμύρια νομίσματα των 50 πιάστρων (μισής αιγυπτιακής λίρας) με ανάγλυφο το σήμα του «Ιατρικού προσωπικού της Αιγύπτου», τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός. 
 
Να σημειωθεί ότι παράλληλα εγκρίθηκε και ένα πρόσθετο οικονομικό πακέτο στήριξης και ενίσχυσης των μισθών του ιατρικού προσωπικού, ύψους 2,25 δις αιγυπτιακών λιρών (που αντιστοιχεί περίπου σε 119 εκατομμύρια ευρώ) για τους περίπου 600.000 γιατρούς και μέλη νοσηλευτικού προσωπικού στον τομέα της υγείας στη χώρα, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών. 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στρέφονται οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE