ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ιδού όλες οι νέες χαλαρώσεις, ξεκλειδώνει η Κύπρος - Έντονη ανησυχία για τρίτο κύμα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ιδού όλες οι νέες χαλαρώσεις, ξεκλειδώνει η Κύπρος - Έντονη ανησυχία για τρίτο κύμα

Ξεκλειδώνει η Κύπρος την ερχόμενη Δευτέρα 8/2.

Λιγότερο από ένα 48ωρο απομένει μέχρι το μεγάλο -όπως φαίνεται τελικά- ξεκλείδωμα και το πρώτο βήμα για την επάνοδο στην κανονικότητα.

Οι μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης αλλά και οι τελειόφοιτοι της Γ’ Λυκείου επιστρέφουν στα θρανία εν μέσω διαμαρτυριών αφού δεν υποχρεούνται να προβούν προηγουμένως σε εργαστηριακό έλεγχο με δασκάλους και καθηγητές να τονίζουν την αντίθεση τους.

Το μεγάλο unlock αφορά το ξεκλείδωμα του λιανικού εμπορίου αφού αναμένεται το μεγάλο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων που θα συνοδευτεί με την επαναλειτουργία των malls και εμπορικών κέντρων. Με την εξαγγελία μάλιστα εκπτώσεων που αγγίζουν το 70% η ανησυχία επιστημονικής ομάδας και Υπουργείου Υγείας εντείνεται, προφανώς φοβούμενοι τη συρροή κοινού που θα προκαλέσει συνωστισμό.

Αυτά φυσικά δεν είναι όλα αφού οι πιέσεις από φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού επέφεραν χαλαρώσεις της τελευταίας στιγμής. Συγκεκριμένα αναμένεται η επαναλειτουργία σινεμά και θεάτρων -με μέγιστο αριθμό αρχικά τα 50 άτομα- κάτι που όμως φαίνεται να μην έχει κλειδώσει με τους ιδιοκτήτες να ζητούν αύξηση στο πλαφόν των παρευρισκομένων.

Όσον αφορά την άθληση επετράπη σε πρώτη φάση, τόσο η επαναλειτουργία ακαδημιών αλλά και γυμναστηρίων, κάτω όμως από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα η άσκηση επιτρέπεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και νοουμένου ότι τηρούνται οι αποστάσεις και αποφεύγεται η σωματική επαφή. Μάλιστα ο μέγιστος αριθμός έχει τοποθετηθεί στα 5 άτομα κάτι που σημαίνει 5 αθλητές, ή 4 αθλητές/ασκούμενοι + ο προπονητής/γυμναστής.

Παρά την σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα υπάρξει μια αναμενόμενη άνοδος των ημερήσιων περιστατικών που όμως πρέπει να διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα. Με το βλέμμα καρφωμένο στους αριθμούς και με την έγνοια των μεταλλάξεων να πλανάται δεν μπορεί να παρατηρηθεί κανένας εφησυχασμός αφού νέο πισωγύρισμα ενδέχεται ν’αποβεί καταστροφικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top