ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η λίστα με τα SMS που θα ισχύει από αύριο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις μετακινήσεις μας

Η λίστα με τα SMS που θα ισχύει από αύριο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις μετακινήσεις μας

Παρά τις νέες χαλαρώσεις που τίθενται σε ισχύ από αύριο Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ο όρος για αποστολή sms για τις μετακινήσεις των πολιτών παραμένει ως έχει.

Πιο αναλυτικά επιτρέπεται η διακίνηση από τις 5:00 μέχρι και τις 21:00 μόνο με την αποστολή sms ή την συμπλήρωση των σχετικών Εντύπων Ά και ΄Β. Άτομα κάτω των 65 ετών πρέπει να αποστέλουν μήνυμα στο 8998, ενώ άτομα άνω των 65 ετών έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το Έντυπο Β.

Υπενθυμίζουμε ότι κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η διακίνηση μέχρι 2 φορές την ημέρα και αυτός είναι και ο επιτρεπόμενος αριθμός μηνυμάτων.

Η μετακίνηση μεταξύ Επαρχιών μπορεί να γίνεται εάν ο λόγος εμπίπτει στις κατηγορίες των sms και δεν υπερβαίνει τις τρεις ώρες.

Οι κατηγορίες για την αποστολή sms έχουν ως εξής:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή σεΙατρικό Συμβούλιο ή για διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για Covid-19 ή για εμβολιασμό στα κέντρα εμβολιασμού
  2. Μετάβαση σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου ή υπηρεσία εστίασης για αγορά ή προμήθεια αγαθών, περιλαμβανομένου και του take away 
  3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  4. Αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης
  5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε πρόσωπα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού ή για επίσκεψη σε οικία
  6. Μετακίνηση για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση, εφόσον περιορίζεται σε χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση
  7. Μετάβαση για εκκλησιασμό/ άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας ή για ατομική προσευχή ή μετάβαση σε τελετές όπως κηδείες, γάμους και βαφτίσεις
  8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας (Σημείωση 2)
  9. Μετάβαση σε επιχείρηση/ οργανισμό που δεν τελεί υπό αναστολή εργασιών, δυνάμει των περί Λοιμοκαθάρσεως Διαταγμάτων

Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται αποστολή μηνύματος για διακίνηση ατόμων με αναπηρία και άτομα που εμπίπτουν στο φάσμα αυστισμού, για μεταφορά ανήλικων παιδιών από και προς τα σχολεία και για διακίνηση για φυσική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου σε ακτίνα 500 μέτρων από την οικία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top