ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσε τμήμα παγετώνα των Ιμαλαΐων - Φόβοι για δεκάδες νεκρούς στην Ινδία - BINTEO

Κατέρρευσε τμήμα παγετώνα των Ιμαλαΐων - Φόβοι για δεκάδες νεκρούς στην Ινδία - BINTEO

Η κατάρρευση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής - Ντόπιοι εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά άνθρωποι που εργάζονται σε γειτονικό υδροηλεκτρικό σταθμό, καθώς και χωρικοί

 
Έως 150 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την κατάρρευση τμήματος ενός παγετώνα των Ιμαλαΐων μέσα σε φράγμα νωρίς σήμερα το πρωί στην Ινδία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες που οδήγησαν στην εκκένωση χωριών κατά μήκος ποταμού.

«Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη», όμως εκφράζονται φόβοι ότι 100 έως 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του κρατιδίου Ουταραχάντ, όπου έλαβε χώρα το συμβάν.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε ένα τείχος από σκόνη, βράχια και νερό να κατεβαίνει σαν χιονοστιβάδα την κοιλάδα του ποταμού.
 
«Ήρθε πολύ γρήγορα, δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί κανείς», είπε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο Σαντζάι Σινγκ Ράνα, ο οποίος ζει στα υψώματα του χωριού Ράινι. «Νόμισα πως θα παρασύρει ακόμη κι εμάς».

 
Ντόπιοι εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά άνθρωποι που εργάζονται σε γειτονικό υδροηλεκτρικό σταθμό, καθώς και χωρικοί που έψαχναν για καυσόξυλα ή έβοσκαν τα κοπάδια τους κοντά στον ποταμό, είπε ο Ράνα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top