ΑΘΛΗΤΙΚΑ

37ο Κογκρέσο FIVB: Σημαντικές αποφάσεις και αλλαγές

37ο Κογκρέσο FIVB: Σημαντικές αποφάσεις και αλλαγές

Συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μ. Κρασιάς

Σημαντικές αποφάσεις για το βόλεϊ σε παγκόσμιο επίπεδο έλαβε το 37ο Κογκρέσο της FIVB στο οποίο συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς.

Εγκρίθηκαν πολλές αλλαγές στο Καταστατικό της FIVB, οι οποίες στάλθηκαν σε όλες τις Εθνικές Ομοσπονδίες πριν από το Κογκρέσο. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τη μείωση του ορίου ηλικίας για τους  υποψήφιους προέδρους της FIVB από 75 σε 70, καθώς και μείωση ορίου ηλικίας από 75 σε 72 για τους υποψηφίους και αξιωματούχους του Διοικητικού Συμβουλίου της FIVB σε θέση ευθύνης στο FIVB και σε ηπειρωτικό επίπεδο.

Το Κογκρέσο ενέκρινε τη δημιουργία τεσσάρων νέων εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο της FIVB που θα διοριστεί από τον Πρόεδρο της FIVB για να αυξήσει περαιτέρω την εκπροσώπηση  στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι τέσσερις νέες θέσεις πρέπει να καταληφθούν από έναν εκπρόσωπο από καθεμία από τις ακόλουθες τέσσερις κατηγορίες: Αθλητής, φύλο, διευθυντής υπεύθυνος από τη γραμματεία FIVB και ανεξάρτητο μέλος. Αυτή η αλλαγή ευθυγραμμίζεται με τις πρόσφατες τάσεις χρηστής διακυβέρνησης. Δηλαδή ενθαρρύνονται οι Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες να προσθέσουν θέσεις για αθλητές και ανεξάρτητα μέλη, αυξάνοντας παράλληλα την ισορροπία των ανδρών / γυναικών στα διοικητικά συμβούλια.

Βάσει αυτής της πρότασης, το Κογκρέσο ενέκρινε επίσης την απομάκρυνση των συνεπιλεγμένων μελών από την Εκτελεστική Επιτροπή της FIVB.

Εγκρίθηκαν επίσης οι αλλαγές στον ορισμό της πλειοψηφίας (τόσο στο καταστατικό της FIVB όσο και στον Κανονισμό του Συνεδρίου της FIVB). Επιπρόσθετα, εγκρίθηκαν αλλαγές σε διατάξεις σχετικά με την υπογραφή συμβάσεων και την αρμοδιότητα του προέδρου, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις τελευταίες βέλτιστες πρακτικές ορθής διακυβέρνησης.

Οι αλλαγές του Καταστατικού της FIVB θα τεθούν σε ισχύ τρεις μήνες μετά το κλείσιμο του Συνεδρίου FIVB σύμφωνα με το άρθρο 2.3.5.2 του Καταστατικού της FIVB.

Το 37ο Παγκόσμιο Συνέδριο FIVB ενέκρινε σήμερα τις οικονομικές εκθέσεις για την περίοδο 2018- 2019. Επιπλέον, το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2021-2022.

Πηγή: www.volleyball.org.cy

The post 37ο Κογκρέσο FIVB: Σημαντικές αποφάσεις και αλλαγές appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top