ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατροπή και... άκυρο! Δεν ανοίγουν τα σινεμά - Μείναμε στο 'προσεχώς'

Ανατροπή και... άκυρο! Δεν ανοίγουν τα σινεμά - Μείναμε στο 'προσεχώς'

Παρά τις εξαγγελίες για το μίνι άνοιγμα κλάδων του πολιτισμού, και ιδιαίτερα την επαναλειτουργία σινεμά και θεάτρων, οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν πρόκειται ν’ανοίξουν.

Αυτό μας διαβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας κινηματογράφων K-Cineplex, Μανώλης Καραπατάκης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. ‘Παρά τα όσα έχουν εξαγγελθεί, δεν πρόκειται ν’ανοίξουμε’ δήλωσε αρχικά και συνέχισε ‘Δεν μας έχει δοθεί κανένα πρωτόκολλο επαναλειτουργίας που να διευκρινίζει τους όρους και τα μέτρα.’.

Έκανε αναφορά στις πρόνοιες που αφορούν τον τρόπο που δικαιούνται οι πελάτες να κάθονται (συνεχόμενα, ανά δύο; Πόσα κενά καθίσματα), θα χρειάζονται αρνητικό τεστ και οι πελάτες (εκτός του προσωπικού); Πρόσθεσε μάλιστα πως το πρωτόκολλο που αφορούσε το προηγούμενο άνοιγμα τηρήθηκε ευλαβικά με γνώμονα τη διασφάλιση της καλής επιδημιολογικής εικόνας αλλά και της Δημόσιας Υγείας.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ αφού όπως μας ανέφερε ο κύριος Καραπατάκης, πέραν του πλαφόν των 50 ατόμων σοβαρά ζητήματα προκύπτουν και από την απαγόρευση κυκλοφορίας. ‘Κανένα στούντιο δε μας δίνει καινούριες ταινίες εκατομμυρίων για να κάνουμε εισπράξεις 500€.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η επέκταση της απαγόρευσης μέχρι τις 23:00 (παραδείγματος χάριν) ούτως ώστε να γίνει εφικτή η προβολή και της παράστασης -τουλάχιστον- των 20:00. Ποιος θα έρθει καθημερινή στο σινεμά με τελευταία παράσταση στις 17:00 το απόγευμα;’

Πέραν αυτού τεράστιο ποσοστό των εργαζομένων στις κινηματογραφικές αίθουσες δεν είναι πλέον απαραίτητο για τη λειτουργία (με αυτά τα μέτρα). Τι θα γίνει με τη στήριξη των εργαζομένων; Θα έπρεπε να αποζημιωθούν αφού επί της ουσίας μπορεί να επαναλειτουργούν αλλά... υπολειτουργούν;

Καταληκτικά, σαν Σύνδεσμος έχουν αποστείλει σήμερα επιστολές (Δευτέρα 8/2) στα αρμόδια Υπουργεία (Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) διερευνητικά και με σκοπό να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα, αποσαφηνίζοντας και τις πρόνοιες ενός ενδεχόμενου ανοίγματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top