Γαλλία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Sciences λόγω του σκανδάλου Ντυαμέλ

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Sciences λόγω του σκανδάλου Ντυαμέλ

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών Sciences Po, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Γαλλίας, παραιτήθηκε με αφορμή το σκάνδαλο αιμομιξίας στο οποίο φέρεται αναμεμιγμένος ένας από τους γνωστότερους καθηγητές της σχολής, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Τον περασμένο μήνα, ο θετός γιος του φημισμένου καθηγητή και πολιτικού σχολιαστή Ολιβιέ Ντυαμέλ προσέφυγε στην εισαγγελία σε βάρος του κατηγορώντας τον για βιασμό. Η υπόθεση συγκλόνισε τη Γαλλία και φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου.

Το τελευταίο διάστημα οι φοιτητές του Sciences Po ζητούσαν επίμονα την παραίτηση του διευθυντή της σχολής Φρεντερίκ Μιόν. Ο Μιόν φέρεται ότι γνώριζε από το 2019 την υπόθεση και τις καταγγελίες σε βάρος του Ντυαμέλ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE