Γαλλία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Sciences λόγω του σκανδάλου Ντυαμέλ

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Sciences λόγω του σκανδάλου Ντυαμέλ

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών Sciences Po, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Γαλλίας, παραιτήθηκε με αφορμή το σκάνδαλο αιμομιξίας στο οποίο φέρεται αναμεμιγμένος ένας από τους γνωστότερους καθηγητές της σχολής, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Τον περασμένο μήνα, ο θετός γιος του φημισμένου καθηγητή και πολιτικού σχολιαστή Ολιβιέ Ντυαμέλ προσέφυγε στην εισαγγελία σε βάρος του κατηγορώντας τον για βιασμό. Η υπόθεση συγκλόνισε τη Γαλλία και φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου.

Το τελευταίο διάστημα οι φοιτητές του Sciences Po ζητούσαν επίμονα την παραίτηση του διευθυντή της σχολής Φρεντερίκ Μιόν. Ο Μιόν φέρεται ότι γνώριζε από το 2019 την υπόθεση και τις καταγγελίες σε βάρος του Ντυαμέλ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ζελένσκι πριν τη συνάντηση με Τραμπ: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη»

Ζελένσκι πριν τη συνάντηση με Τραμπ: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη»

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε ευθέως τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «δεν θέλει ειρήνη», μετά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια αεροπορική επίθεση της χρονιάς στην ουκρανική πρωτεύουσα, την ώρα που το Κίεβο επιχειρεί να ενισχύσει τη διπλωματική του θέση ενόψει πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας.