Κάθετη η Μέρκελ για οποιοδήποτε άνοιγμα πριν την 1η Μαρτίου

Κάθετη η Μέρκελ για οποιοδήποτε άνοιγμα πριν την 1η Μαρτίου

Η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε σήμερα εναντίον οποιασδήποτε χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι την 1η Μαρτίου.

«Το χρονικό διάστημα κατά τον οποίο η βρετανική μετάλλαξη του ιού δεν έχει ακόμη κυριαρχήσει είναι καθοριστικό για να μειωθούν με κάθε δυνατό τρόπο οι αριθμοί των κρουσμάτων. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει κατά την άποψή μου να περιμένουμε μέχρι την 1η Μαρτίου πριν γίνει το οποιοδήποτε βήμα ανοίγματος», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ στους συμμετέχοντες στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

«Αυτό είναι δύσκολο για τους γονείς και άλλους ανθρώπους που έχουν πληγεί (από τα περιοριστικά μέτρα). Στη συνέχεια όμως μπορούν να γίνουν τα πρώτα βήματα (χαλάρωσης των μέτρων) με ήσυχη συνείδηση», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν (βέβαια) ακόμη διαφορές επ΄αυτού», παραδέχτηκε η καγκελάριος μια μέρα πριν από τις διαβουλεύσεις της με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Η Μέρκελ είπε επίσης ότι «περιμένει πως η βρετανική μετάλλαξη του ιού θα είναι η κυρίαρχη στη Γερμανία σε λίγες εβδομάδες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE