Εκπρόσωπος Ερντογάν: Η Τουρκία θα πάει στις συνομιλίες για το Κυπριακό μόνο με πρόταση για δύο κράτη

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Η Τουρκία θα πάει στις συνομιλίες για το Κυπριακό μόνο με πρόταση για δύο κράτη

Η Τουρκία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, μόνο με πρόταση για τη δημιουργία δύο κρατών στο νησί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι οι προηγούμενες αποτυχημένες προτάσεις δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση δύο κρατών και ότι η λύση της ομοσπονδίας  δεν θα είναι στην ημερήσια διάταξη των επερχόμενων συνομιλιών υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.
 
"Δεν μπορούμε να συζητήσουμε για τα πράγματα που συζητήσαμε για 40 χρόνια για άλλα 40 χρόνια", δήλωσε ο Καλίν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber, αναφερόμενος στις αποτυχημένες συνομιλιών για επανένωση του νησιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE