ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε τροχιά ανάπτυξης η δημιουργία πρότυπου εκδρομικού χώρου στην Περιστερώνα Πάφου

Σε τροχιά ανάπτυξης η δημιουργία πρότυπου εκδρομικού χώρου στην Περιστερώνα Πάφου

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται η δημιουργία πρότυπου εκδρομικού χώρου και μονοπατιού μελέτης της φύσης στην Περιστερώνα της Πάφου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.


Μέσα από την κοινή προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού και της ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου για αναβάθμιση αλλά και επίλυση προβλημάτων σε κοινότητες, πραγματοποιήθηκε προχθές άλλη μια επιτόπια επίσκεψη στην Κοινότητα Περιστερώνας, παρουσία του περιφερειακού Διευθυντή Τμήματος Δασών, Διευθυντή ΕΤΑΠ Πάφου, Κοινοτάρχη Περιστερώνας και συνεργάτη Αρχιτέκτονα-Μελετητή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των διαφόρων φορέων με τον μελετητή και η λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Ήδη, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει συμφωνηθεί και άρχισε ο σχεδιασμός για διάνοιξη μονοπατιού μελέτης της φύσης, ενώ συνεργάτης/μελετητής άρχισε τον σχεδιασμό πρότυπου εκδρομικού χώρου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, Νάσος Χατζηγεωργίου, στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί ποδηλατική διαδρομή 92 χιλιομέτρων που συνδέει τις κοινότητες Περιστερώνας, Λυσού, Στενής, διαμέσου τους Σταυρού της Ψώκας με την ευρύτερη περιοχή μέχρι τον Πωμό.

Ακόμη, σε εξέλιξη υπάρχουν σωρεία δράσεων που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις για καλύτερη παρουσίαση διαφόρων σημείων ενδιαφέροντος, σήμανση και ευπρεπισμό της κοινότητας.

Ως ΕΤΑΠ Πάφου, σε στενή συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα εντείνουμε τις προσπάθειες για υλοποίηση αρκετών δράσεων σε διάφορες κοινότητες τις Επαρχίας Πάφου μέσα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για το 2021 και των επόμενων χρόνων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη για μια ολιστική προσέγγιση του προβλήματος της εγκατάλειψης και του πλήρους μαρασμού της υπαίθρου, μέσω μιας εμπεριστατωμένης υλοποιήσιμης μελέτης για αναζωογόνηση της κυπριακής υπαίθρου, πριν να είναι πολύ αργά και να είναι μη ανατρέψιμη η κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top