ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με τη δεύτερη δόση εμβολιάστηκαν Τατάρ, Σανέρ και Πιλλί - Αυξάνονται τα κρούσματα από μετάλλαξη

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με τη δεύτερη δόση εμβολιάστηκαν Τατάρ, Σανέρ και Πιλλί - Αυξάνονται τα κρούσματα από μετάλλαξη

Την δεύτερη δόση του εμβολίου Sinovac έκαναν σήμερα στα κατεχόμενα οι Ερσίν Τατάρ, Ερσάν Σανέρ, Αλί Πιλλί, ενώ το ερευνητικό κέντρο του «πανεπιστημίου εγγύς Ανατολή» ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού έχουν αυξηθεί.

Ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ είπε ότι συνολικά η Τουρκία έχει στείλει στο ψευδοκράτος 80.000 δόσεις εμβολίου και σημείωσε ότι μετά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα έχει αρχίσει να φαίνεται η πτώση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.
 
Ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ είπε ότι στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου την δεύτερη δόση εμβολίου θα κάνουν και οι επαγγελματίες υγείας. Ανέφερε επίσης ότι έλαβε διαβεβαίωση από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο πως τα εμβόλια θα έρχονται από την Τουρκία με την ίδια συχνότητα.
 
Ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί ανακοίνωσε ότι για την δεύτερη δόση του εμβολιασμού, τα άτομα θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα μέσω του «υπουργείου» και πως πλέον λειτουργούν 25 κέντρα εμβολιασμού. Στόχος τους, είπε, είναι να εμβολιαστούν 300.000 άτομα, δηλαδή το 75% του πληθυσμού. Ευχαρίστησε από καρδιάς την Τουρκία και την ΕΕ για τα εμβόλια που έχουν παραχωρήσει στους Τ/κ.
 
Στο μεταξύ, από το χημικό εργαστήριο του «πανεπιστημιακού» νοσοκομείου εγγύς Ανατολή ανακοινώθηκε ότι τριπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού το πρώτο 10ημερο του Φεβρουαρίου.

Από τα 75 τεστ που έτυχαν ανάλυσης σε αυτό το διάστημα τα 50 εντοπίστηκαν να έχουν το μεταλλαγμένο στέλεχος που πρωτοεμφανίστηκε στην Βρετανία, B117.
 
Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη αυτή πρωτοεντοπίστηκε στα κατεχόμενα σε δείγμα στα μέσα Ιανουαρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE