ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νάπολι από ατσάλι «ΤΕΖΑΡΕ» τη Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»!

Νάπολι από ατσάλι «ΤΕΖΑΡΕ» τη Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»!

Παρά τις απουσίες και την ασφυκτική πίεση της Γιουβέντους στο δεύτερο ημίχρονο, η Νάπολι νίκησε τη Γιουβέντους με 1-0 στην έδρα της και την κράτησε μακριά από την κορυφή.

Σπουδαία νίκη για την «ατσάλινη» Νάπολι με 1-0 επί της Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα». Οι Ναπολιτάνοι άντεξαν στο «σφυροκόπημα» της «Μεγάλης Κυρίας» στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ – πέναλτι του Ινσίνιε από το 31′ πήραν το τρίποντο.

Στο -7 από την κορυφή έμειναν οι «μπιανκονέρι» και αν η Μίλαν κερδίσει την Σπέτσια θα βρεθούν στο -10. Ανέβηκε στην τετράδα η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, φτάνοντας στο -2 από τη σημερινή της αντίπαλο.

Τι κι αν αγωνίστηκε χωρίς τους δύο βασικούς στόπερ της, Μανωλά και Κουλιμπαλί, αλλά και τον Ντρις Μέρτενς, η Νάπολι κατάφερε να φτάσει στη σπουδαία νίκη, έχοντας για πρωταγωνιστές τον σκόρερ Ινσίνιε και τον εξαιρετικό Λοθάνο, αλλά και τον «κέρβερο» στο δεύτερο ημίχρονο Άλεξ Μέρετ, που μπήκε την τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα και στο δεύτερο μέρος κράτησε το μηδέν σε μια σειρά από ευκαιρίες της Γιουβέντους.

Μοιραίος μπορεί να χαρακτηριστεί για τους ηττημένους ο Τζόρτζιο Κιελίνι, που υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι στο 31′ πάνω στον Ραχμάνι, δίνοντας την ευκαιρία στον Ινσίνιε (έφτασε τα 100 γκολ με τη Νάπολι) να ανοίξει το σκορ.

Η «Μεγάλη Κυρία» πίεσε ασφυκτικά στο β’ μέρος, στο οποίο περιόρισε σε καθολικά παθητικό ρόλο την αντίπαλό της, αλλά οι ευκαιρίες της που είχαν κύριους εκφραστές τους Ρονάλντο και Κιέζα δεν έφεραν κάποιο γκολ.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Γιουβέντους είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτανε περισσότερο απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο μετά το 15′ η Νάπολι, που μέχρι τότε δεν είχε τελική προσπάθεια, άρχισε να ισορροπεί το ματς και πάταγε καλύτερα στο χορτάρι.

Μάλιστα στο 31ο λεπτό προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Ινσίνιε: ο Κιελίνι έκανε «ανόητο» πέναλτι στον Ραχμάνι, βρίσκοντάς τον στο πρόσωπο με το απλωμένο του χέρι, και ο Λορέντζο Ινσίνιε εκτέλεσε υποδειγματικά γράφοντας το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το 100ο γκολ του Ιταλού με τους Παρτενοπέι.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τη Γιουβέντους να έχει σχεδόν «εξαφανιστεί» από το γήπεδο από το 15′ και μετά, καταφέρνοντας να κάνει σε αυτό το διάστημα μόλις μία τελική προσπάθεια (με τον Κιέζα στο 39′), που κι αυτή κατέληξε αρκετά εκτός εστίας.

Στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους η Γιουβέντους «σφυροκόπησε» τη γηπεδούχο κάνοντας πολλές ευκαιρίες, με τον Μερέτ ωστόσο να λέει «όχι» στις δύο σημαντικότερες, με τον Ρονάλντο στο 49′ και τον Κιέζα στο 57′.

Η απόλυτη κυριαρχία των «μπιανκονέρι» συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων ωστόσο να επεμβαίνει όπου διαφαινόταν κόνδυνος και την άμυνά του να αντέχει.

Από το 85ο λεπτό μέχρι το τέλος, η Γιουβέντους είχε ακόμα δύο μεγάλες φάσεις, με σημανικότερες αυτές των Κιέζα (85′) και Μοράτα (86΄), ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και η Νάπολι έφυγε θριαμβεύτρια με 1-0 από το ντέρμπι του «Ντιέγκο Μαραντόνα».

MVP: Άλεξ Μέρετ. Μπορεί ο αρχηγός Λορέντζο Ινσίνιε να έπιασε σπουδαία απόδοση και να ήταν ο σκόρερ του νικητήριου γκολ, ωστόσο ο Ιταλός πορτιέρε έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο βασικός υπεύθυνος που η Νάπολι κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Όλα αυτά μάλιστα ενώ μπήκε στην 11αδα από το «παράθυρο», αντί του Νταβίντ Όσπινα που είχε αρχικά δηλωθεί.

Νάπολι (Γκατούζο): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ρουί, Ραχμάνι, Μαξίμοβιτς, Ζιελίνσκι (64′ Ελμάς), Μπακαγιόκο, Πολιτάνο (64′ Φαμπιέν Ρουίθ), Ινσίνιε (88′ Λόμποτκα), Λοθάνο, Οσιμέν (75′ Πετάνια).

Γιουβέντους (Πίρλο): Ζέζνι, Κιελίνι, Ντε Λιχτ, Κουαδράδο (46′ Άλεξ Σάντρο), Ντανίλο, Μπεντανκούρ (72′ Κουλοσέφσκι), Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (63′ ΜακΚένι), Κιέζα, Ρονάλντο, Μοράτα.

Πηγή: sport-fm.gr

The post Νάπολι από ατσάλι «ΤΕΖΑΡΕ» τη Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top