ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αποκαλύψει την ξεπερασμένη, ρατσιστική και κυριαρχική ε/κ νοοτροπία

Τατάρ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αποκαλύψει την ξεπερασμένη, ρατσιστική και κυριαρχική ε/κ νοοτροπία

Το αίτημα της ε/κ πλευράς για κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων και απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από το νησί, είναι οι κόκκινες γραμμές που δεν εγκαταλείπει η τ/κ πλευρά, και αποδεικνύει ότι η ε/κ πλευρά δεν αποδέχεται την κυριαρχική ισότητα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση και σχολιάζοντας αναφορές του Ε/κ διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη πως το αίτημα της τ/κ πλευράς για κυριαρχική ισότητα θα είναι το τέλος του τόπου, «δείχνει στην πραγματικότητα για άλλη μια φορά πως η ε/κ νοοτροπία δεν άλλαξε και δεν πρόκειται  για αλλάξει. Σύμφωνα με την λέξη ‘πατρίδα’ που χρησιμοποίησε ο Μαυρογιάννης, ο μοναδικός ιδιοκτήτης και αφέντης της Κύπρου είναι οι Ε/κ και ο τ/κ λαός είναι μειονότητα». (σσ: Στην εφημερίδα Σημερινή αναφέρεται ότι ο κ. Μαυρογιάννης μίλησε για «τέλος του τόπου μας». Ο κ. Τατάρ χρησιμοποίησε την τουρκική λέξη memleket που σημαίνει πατρίδα).
 
Ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε πολλές δηλώσεις του μέχρι σήμερα έχει πει ότι οι Τ/κ είναι μειονότητα και οι μειονότητες δεν έχουν κυριαρχική και πολιτική ισότητα, κάτι που – ισχυρίστηκε ο κ. Τατάρ – «έχει αποκαλύψει την ξεπερασμένη, ρατσιστική και κυριαρχική ε/κ νοοτροπία».
 
«Εδώ πρέπει να ξεκαθαριστεί για ακόμη μια φορά πως οι εγγυήσεις της Τουρκίας, η ύπαρξη του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και η κυριαρχία και η πολιτική μας ισότητα, είναι οι κόκκινες γραμμές μας και δεν πρόκειται ποτέ να τις εγκαταλείψουμε. Επειδή η εγκατάλειψη αυτών σημαίνει αποδοχή του ε/κ ζυγού», είπε.
 
Ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε ότι οι διαπραγματευτικές διαδικασίες που συνεχίζονται για χρόνια έμειναν χωρίς αποτέλεσμα στο Μοντ Πελεράν και το Κραν Μοντάνα λόγω της "παρωχημένης νοοτροπίας και της αρνητικής στάσης της ε/κ πλευράς" και υποστήριξε ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο λύσης εξαντλήθηκε και ήρθε στο προσκήνιο από την τ/κ πλευρά η λύση δύο κρατών που θα βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και θα ζουν δίπλα δίπλα έχοντας ίσα δικαιώματα.
 
Αυτό το μοντέλο, συνέχισε, στηρίζεται και από την πιο δυνατή και μεγάλη χώρα στην περιοχή την Τουρκία. Και ενώ βρίσκει αποδοχή και στην διεθνή κοινότητα, υποστήριξε ο κ. Τατάρ, η ε/κ πλευρά προβαίνει συστηματικά και συνειδητά σε απαράδεκτα αιτήματα και προκλήσεις που αυξάνουν την ένταση.
 
Επιθυμία μας είναι η εφαρμογή ενός μοντέλου λύσης που θα βασίζεται σε δύο κυρίαρχα ισότιμα ​​κράτη και οι προσπάθειές μας αυτές θα συνεχιστούν παρά τις προκλήσεις της ε/κ πλευράς, κατέληξε ο κ. Τατάρ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top