ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Στο κόκκινο η Λεμεσός - Ετοιμαζόμαστε για τρίτο κύμα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Στο κόκκινο η Λεμεσός - Ετοιμαζόμαστε για τρίτο κύμα

Δε φαίνεται ικανή να ξεγελάσει Υπουργείο Υγείας και Επιστημονική Ομάδα η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας το τελευταίο διάστημα.

Όπως διαμηνύεται τα θετικά δείγματα των τελευταίων ημερών δεν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των αρμοδίων φορέων αφού τόσο οι διάφορες επιθετικές μεταλλάξεις του ιού, όσο και οι πρόσφατες εικόνες ιδιαίτερα από την Ελλάδα έχουν θορυβήσει.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η κακή επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού, που δε φαίνεται να συνάδει με αυτή της υπόλοιπης Κύπρου. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από τη δήλωση του μέλους της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρου Καραγιάννη που αφορούσε τη συμπρωτεύουσα.

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας είχε αναφέρει την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λεμεσό λέγοντας χαρακτηριστικά ‘Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, ίσως βρίσκονται κρυφά σε σπίτια’.

Μάλιστα ζήτημα φαίνεται να προκύπτει και στις κλίνες ΜΕΘ αφού όπως αναφέρεται πάρα τη βελτίωση γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να διασφαλιστούν γιατροί (κυρίως μέσα επίταξης από τον ιδιωτικό τομέα) με σκοπό να μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και απρόσκοπτα περισσότερες κλίνες (64).

Εν αναμονή της σκιαγράφησης των μεταλλάξεων (έχουν αποσταλεί ήδη δείγματα των τελευταίων 2 εβδομάδων στο ECDC και βρισκόμαστε στην αναμονή των αποτελεσμάτων) το ισχυρότερο όπλο μας συνεχίζει να είναι ο μαζικός έλεγχος αφού όπως αναφέρθηκε χθες πέραν των 400.000 τεστ έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 2 εβδομάδες παγκύπρια, αριθμός σίγουρα τεράστιος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top