ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκτεθειμένοι Γιολίτη και Αστυνομία – Δεν ευσταθούν οι δικαιολογίες για καταγγελίες άλλων πολιτικών

Εκτεθειμένοι Γιολίτη και Αστυνομία – Δεν ευσταθούν οι δικαιολογίες για καταγγελίες άλλων πολιτικών

Εκτεθειμένη μένει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, μετά το παράπονο της στην Αστυνομία για λογαριασμό-parody στο Twitter που φέρει το όνομα της και τη σατιρίζει.

Μπορεί η κυρία Γιολίτη να επικαλέστηκε τα παράπονα που υπέβαλαν άλλα πολιτικά πρόσωπα κατά καιρούς, με σκοπό να ‘δικαιολογήσει’ με κάποιο τρόπο τις δικές της ενέργειες για τις οποίες δέχεται κριτική από πολιτικά κόμματα, αλλά και από πολίτες.

Συγκεκριμένα η Υπουργός κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανάφερε: «Ενώ στο παρελθόν πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα του τόπου υπέβαλαν παράπονο, θέλω να δείτε πόσοι πολιτικοί υπέβαλαν παρόμοιο παράπονο και έγινε έρευνα, χωρίς να υπάρχει κατακραυγή, ενώ στη δική μου την περίπτωση συνέβη εντελώς το αντίθετο», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν και πολιτικές σκοπιμότητες».

Ωστόσο, η τοποθέτηση του Αρχηγού Αστυνομίας ότι η υπόθεση με τη κυρία Γιολίτη είναι η μόνη υπόθεση που αφορά καταγγελία για λογαριασμό-παρωδία αφήνει την ίδια εκτεθειμένη αλλά και την Υπηρεσία.

Όλες οι υπόλοιπες καταγγελίες -που συγκεκριμένα αριθμούνται στις 50-, που έγιναν από πολιτικά πρόσωπα αφορούν πραγματική πλαστοπροσωπία, αφού πρόκειται για λογαριασμούς κυρίως στο Facebook, όπου δημιουργούνταν με το όνομα τους και προσποιούνταν ότι ήταν οι ίδιοι. Αυτές οι υποθέσεις διώκονται ποινικά, άρα ορθά είχε προχωρήσει η Αστυνομία σε ενέργειες έρευνας κατά των προσώπων που είχαν δημιουργήσει αυτούς τους λογαριασμούς.

Στην περίπτωση όμως της κ. Γιολίτη, η υπόθεση όχι μόνο δεν διώκεται ποινικά αλλά δεν εμπίπτει καν στις δικαιοδοσίες της Αστυνομίας, αφού εάν ο οποιοσδήποτε πολίτης ενοχληθεί από λογαριασμό παρωδία εις βάρος του, μπορεί με νομικές διαδικασίες να κινηθεί εναντίον του προσώπου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ακυρώσει το ένταλμα έρευνας σε σπίτι γυναίκας που και πάλι λανθασμένα η Αστυνομία θεώρησε ότι είχε δημιουργήσει τον λογαριασμό.

Η ίδια η γυναίκα ανάφερε στη χθεσινή συνεδρία ότι δεν έχει βγει κανένας να καθαρίσει το όνομα της μετά από όλο αυτό που έχει συμβεί.

Εξάλλου ο ίδιος Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ανάφερε ότι: «Ίσως θα ήταν καλύτερα να πηγαίναμε. Μακάρι να πηγαίναμε στον Γενικό Εισαγγελέα, μπορεί να ήταν διαφορετικές ο οδηγίες», αφού δεν είχαν διαχειριστεί παρόμοια περίπτωση με αυτή στο παρελθόν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top