Νέο «ξύπνημα» του ηφαιστείου της «Αίτνας» στην Ιταλία – Εντυπωσιακές εικόνες

Νέο «ξύπνημα» του ηφαιστείου της «Αίτνας» στην Ιταλία – Εντυπωσιακές εικόνες

Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου στον νότιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου της Αίτνας στην Σικελία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την θεαματική έκρηξη ακολούθησε ένα μεγάλο σύννεφο με στάχτες και λάβα, ενώ μικρή πυροκλαστική ροή παρατηρήθηκε στο δυτικό μέρος της κοιλάδας Valle del Bove. Δεν έχει γίνει αναφορά για υλικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι το ηφαίστειο είχε «ξυπνήσει» ξανά πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου και στις 22 Δεκεμβρίου.

Το βίντεο δείχνει ζωντανά την εικόνα από την περιοχή Giarre του ηφαιστείου.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE