Νέο «ξύπνημα» του ηφαιστείου της «Αίτνας» στην Ιταλία – Εντυπωσιακές εικόνες

Νέο «ξύπνημα» του ηφαιστείου της «Αίτνας» στην Ιταλία – Εντυπωσιακές εικόνες

Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου στον νότιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου της Αίτνας στην Σικελία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την θεαματική έκρηξη ακολούθησε ένα μεγάλο σύννεφο με στάχτες και λάβα, ενώ μικρή πυροκλαστική ροή παρατηρήθηκε στο δυτικό μέρος της κοιλάδας Valle del Bove. Δεν έχει γίνει αναφορά για υλικές ζημιές.

Σημειώνεται ότι το ηφαίστειο είχε «ξυπνήσει» ξανά πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου και στις 22 Δεκεμβρίου.

Το βίντεο δείχνει ζωντανά την εικόνα από την περιοχή Giarre του ηφαιστείου.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.