Pfizer/BioNTech θα δώσουν άλλα 200 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ

Pfizer/BioNTech θα δώσουν άλλα 200 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ

Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προμήθεια άλλων 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου τους κατά της νόσου COVID-19 κατέληξαν η  Pfizer Inc. και η BioNTech SE σύμφωνα με ανακοίνωαση τους.

Παράλληλα, η Ε.Ε. έχει την επιλογή να ζητήσει άλλες 100 εκατ. δόσεις στη συνέχεια.

Η νέα συμφωνία είναι επιπλέον των 300 εκατ. δόσεων που έχουν ήδη δεσμευτεί από την Ε.Ε. για το 2021 στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας που υπογράφηκε το 2020. 

Οι επιπλέον 200 εκατ. δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021, με περίπου 75 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο. 

Οι συνολικές δόσεις που θα παραδοθούν στα κράτη μέλη της Ε.Ε. μέχρι το τέλος του 2021 φτάνουν πλέον τις 500 εκατ. με την επιλογή να αυξηθούν στις 600 εκατ. 

"Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της προσπάθειας να νικηθεί ο ιός και να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Εργαζόμαστε ακούραστα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη και αλλού, επεκτείνοντας την παραγωγική μας ικανότητα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

"Με τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένουμε πλέον να παραδώσουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατ. Ευρωπαίων πριν το τέλος του έτους", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE