ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι ανοίγει την 1η Μαρτίου - Αρκετές χαλαρώσεις με... μεγάλη αυστηρότητα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι ανοίγει την 1η Μαρτίου - Αρκετές χαλαρώσεις με... μεγάλη αυστηρότητα

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συζητήσεις και τα σενάρια σχετικά με τη δεύτερη φάση αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων με ορίζοντα την 1η Μαρτίου.

Από τη μία έχουμε τις συστάσεις της επιδημιολογικής και συμβουλευτικής ομάδας που προσπαθούν να κρατήσουν τα ‘χαλινάρια’ καθυστερώντας όσο το δυνατόν τις χαλαρώσεις, ενώ στην αντίπερα όχθη έχουμε τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που φωνάζουν αφού παραμένουν εδώ και καιρό σε μερική ή πλήρη αναστολή λειτουργίας με αποτέλεσμα να έχουν πληγεί οικονομικά.

Οι πρώτες πληροφορίες -με πάσα πάντοτε επιφύλαξη αφού έχουμε δει τεράστιες ανατροπές ακόμη και την τελευταία ώρα- αναφέρουν πως στην πρώτη γραμμή του πυρός για άνοιγμα βρίσκονται Λύκεια και γυμναστήρια.

Οι μαθητές Λυκείων -ιδιαίτερη αναφορά σε αυτούς της Β’ Λυκείου- φέρονται να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες με το καλημέρα του Μάρτη ενώ τα ίδια ισχύουν και για τα γυμναστήρια.

Μάλιστα από τη στιγμή που θα επιτραπεί η εκγύμναση στον εσωτερικό χώρο των γυμναστηρίων οι συστάσεις θα αφορούν μόνο προσωπική εκγύμναση (personal training) τουλάχιστον σε πρώτη φάση αφού σκοπός είναι να περιοριστεί -στο βαθμό του δυνατού- η συνάθροιση σε κλειστούς χώρους.

Σκέψεις γίνονται και για διεύρυνση των επιλογών του πολιτισμού. Τέθηκε για παράδειγμα το σενάριο πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ μουσικής) σε εξωτερικούς αποκλειστικά χώρους και με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα (εισιτήρια, αποφυγή ουράς, αποστάσεις, καθήμενοι).

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα οι χώροι εστίασης φαίνεται να κερδίζουν έδαφος, αφού παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για τα μέσα Μαρτίου γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να ανοίξουν νωρίτερα εκμεταλλευόμενοι τις Απόκριες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top