Ιταλία: Πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους τουρίστες θα ζητά η Σαρδηνία

Ιταλία: Πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους τουρίστες θα ζητά η Σαρδηνία

O περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Κρίστιαν Σολίνας ανακοίνωσε ότι το νησί του θα αρχίσει σύντομα να ζητά από τους τουρίστες να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ή αρνητικό τ

«Το σύστημα ελέγχων θα ξεκινήσει πολύ πριν το καλοκαίρι. Η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας βελτιώνεται, αλλά πρέπει συγχρόνως να προστατευθούμε από τις διάφορες μεταλλάξεις», τόνισε ο Σολίνας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Unione Sarda.

«Για τον λόγο αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε ένα μοντέλο προστασίας της υγείας των πολιτών μας και των οικονομικών δραστηριοτήτων τους, το οποίο να βασίζεται ακριβώς στα πιστοποιητικά εμβολιασμού», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλο ενδιαφέρον για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την χρησιμότητά του ως προς την ασφαλή και ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών έχει εκφράσει και η περιφέρεια της Ρώμης, το Λάτιο. Αναμένεται τώρα η σχετική τοποθέτηση της νέας ιταλικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντωνίου: Είχε προειδοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για υβριδική επίθεση - «Ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο»

Αντωνίου: Είχε προειδοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για υβριδική επίθεση - «Ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο»

Σε δημόσια τοποθέτηση με σαφείς αιχμές και προειδοποιήσεις προχώρησε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, αναφερόμενος στη διαρροή του επίμαχου βίντεο που προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις και δημόσια συζήτηση τις τελευταίες ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE