ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα - Ανησυχία για την... απείθαρχη Λεμεσό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα - Ανησυχία για την... απείθαρχη Λεμεσό

Οι εξελίξεις που αφορούν την πανδημία συνεχίζουν να... ταλαιπωρούν τον ουρανίσκο μας αφήνοντας συνεχώς τις τελευταίες ημέρες μια γλυκόπικρη γεύση.

Συγκεκριμένα τα χαμόγελα αισιοδοξίας που αφορούν τη μείωση των ημερήσιων περιστατικών, ο χαμηλότερος βαθμός θετικότητας αλλά και η μερική αποσυμφόρηση των νοσηλευτηρίων δεν κρατάνε πολύ αφού η ανησυχία από τα κρούσματα στη Λεμεσό σε συνάρτηση με τις 'κρυμμένες' επαφές, τα ψευδή στοιχεία εργασίας και τα τεστ που γίνονται ιδιωτικά χωρίς οι θετικοί να ενημέρωνουν υποσκελίζει την όποια χαρά.

Η ανησυχία που είχαν εκφράσει μερίδα επιδημιολογών από την περασμένη βδομάδα και αφορά ιδιαίτερα την συμπρωτεύουσα Λεμεσό, φαίνεται δυστυχώς να αποδεικνύεται προφητική.

Η Λεμεσός παρατηρείται να έχει συνεχώς αυξημένο βαθμό θετικότητας και αυτό οφείλεται στους λόγους που έχουμε αναλύσει. Πέραν της μη τήρησης των πρωτοκόλλων έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της αποφυγής δήλωσης των επαφών, της ψευδούς δήλωσης επαγγέλματος αλλά και η πίεση εργοδοτών για να αποφύγουν την παράδοση στοιχείων -για να μείνουν οι επιχειρήσεις τους ανοιχτές- έχει επιφέρει την έξαρση με τη μονάδα ιχνηλάτησης να ψάχνει στα τυφλά.

Παρά μάλιστα την μερική αποσυμφόρηση των νοσηλευτηρίων, το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί μέσω ενεργειών να θωρακίσει το σύστημα υγείας εξασφαλίζοντας και κλίνες ΜΕΘ με προσανατολισμό την Λάρνακα αλλά και την Πάφο.

Οι επόμενες χαλαρώσεις αναμένονται με αγωνία -από την 1η Μαρτίου- με τα σενάρια ήδη να δίνουν και να παίρνουν αφού έχει ακουστεί η επιστροφή των μαθητών Λυκείου, η μερική επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων των γυμναστηρίων (μόνο για προσωπική άσκηση), καθώς και το άνοιγμα ωδείων και σχολών χορού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top