Πότε η διπλή μάσκα δεν αποτελεί καλή επιλογή – Οι οδηγίες ειδικών στις ΗΠΑ

Πότε η διπλή μάσκα δεν αποτελεί καλή επιλογή – Οι οδηγίες ειδικών στις ΗΠΑ

O αμερικανικός CDC (Centers for Disease Control and Prevention) ενημέρωσε τις οδηγίες του για τη χρήση μάσκας ώστε να περιλαμβάνουν πια και τη διπλή μάσκα.

Η ενημέρωση ήρθε μετά από εργαστηριακό πείραμα που κατέληξε πως η πάνινη μάσκα πάνω από τη χειρουργική προσφέρει αποτελεσματικότερη προστασία από τον κορονοϊό.

Η διπλή μάσκα στο πείραμα που επικαλείται ο φορέας υγείας των ΗΠΑ μείωσε την έκθεση στον ιό κατά 95%.

Παρά τα αποτελέσματα όμως, η διπλή μάσκα μπορεί να μην είναι για όλους. Ο CDC μας λέει στην επίσημη ιστοσελίδα του πως πρέπει να προσέχουμε για κάποιους παράγοντες όταν επιλέξουμε τη λύση της διπλής μάσκας.

Αν η αναπνοή γίνει δύσκολη ή αν η όραση περιορίζεται, τότε η διπλή μάσκα δεν αποτελεί καλή κίνηση. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνει υπόψη ο πολίτης για το αν θα φορέσει δύο μάσκες.

Και βέβαια μας λέει πως πρέπει «να δοκιμάζουμε κάθε πιθανή τεχνική για αποτελεσματικότερη χρήση μάσκας στο σπίτι, πριν τη δοκιμάσουμε έξω στον κόσμο». Ώστε να δούμε ότι μπορούμε να αναπνέουμε άνετα και να βλέπουμε ανεμπόδιστα.

Σημαντικό είναι επίσης πως ο CDC απορρίπτει την επιλογή της χρήσης δύο μασκών μίας χρήσεως.

ΑΠΟ : newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τον απόδημο Δαμιανό Κωνσταντίνου για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομία, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απονέμοντάς του το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE