Ζημιές πέραν των 37 εκ. ευρώ κατέγραψε στα κατεχόμενα η «αρχή ηλεκτρισμού»

Ζημιές πέραν των 37 εκ. ευρώ κατέγραψε στα κατεχόμενα η «αρχή ηλεκτρισμού»

Ζημιές πέραν των 334 εκ. ΤΛ (37,2 εκ. ευρώ περίπου) στα τέλη του 2020 κατέγραψε η «αρχή ηλεκτρισμού» στα κατεχόμενα, καθώς παράγει ηλεκτρικό ρεύμα προς 1,19 ΤΛ την κιλοβατώρα και το πουλά προς 0,97 ΤΛ και δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά κόστους που προέκυψε από τον Φεβρουάριο του 2019.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Ντιαλόγκ γράφει ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «αρχής», Τουράν Μπουγιούκγιλμαζ απέστειλε επιστολή στον «υπουργό οικονομίας και ενέργειας», Ερχάν Αρικλί αναφέροντάς του ότι προέκυψε επιπρόσθετη ζημιά ύψους 22 εκ. ΤΛ (2,5 εκ. ευρώ) εντός Ιανουαρίου 2021, λόγω της απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» να αναστείλει την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το θέμα της αύξησης των τελών στον ηλεκτρισμό συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου». Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Αρικλί επεσήμανε τις αρνητικές συνέπειες της αύξησης στον ηλεκτρισμό κατά την περίοδο της πανδημίας και ανέφερε ότι θα προβούν σε εξοικονομήσεις στα έξοδα της «αρχής».

Καταβάλλεται προσπάθεια εξοικονόμησης 500 εκ. ΤΛ (55,6 εκ. ΤΛ) στον «προϋπολογισμό» της «αρχής» που ανέρχεται στα 2,9 δις ΤΛ (322 εκ. ευρώ).

Να σημειωθεί ότι το θέμα των ζημιών που παρουσιάζει η «αρχή» αποτελεί εδώ και 2 μήνες σημείο αντιπαράθεσης της συντεχνίας των εργαζομένων σε αυτή, EL SEN, με τον αρμόδιο «υπουργό», Ερχάν Αρικλί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Η Κυβέρνηση προχωρεί στην εξασφάλιση στρατηγικών αποθεμάτων σιτηρών, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για περίοδο 45 ημερών, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε πως οι συγκεκριμένες ποσότητες, θα είναι ανεξάρτητες από τα αποθέματα που διατηρούνται για εμπορικούς σκοπούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE