ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χ.ΑΝΔΡΕΟΥ: Οποιεσδήποτε αναφορές γίνονται στα Μ.Μ.Ε είναι ανυπόστατοι ισχυρισμοί

Χ.ΑΝΔΡΕΟΥ: Οποιεσδήποτε αναφορές γίνονται στα Μ.Μ.Ε είναι ανυπόστατοι ισχυρισμοί

Σχολιάζοντας δηλώσεις που έγιναν στα Μ.Μ.Ε., τις τελευταίες μέρες, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου τοποθετήθηκε.

Αυτούσιες οι δηλώσεις:


Σχετικά με το θέμα που αφορά στην ιδιωτική απασχόληση των μελών της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι το νομικό πλαίσιο έχει πρόσφατα ενισχυθεί θέτοντας ασφαλιστικές δικλείδες που βοηθούν θέματα που αφορούν στην ανεργία.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της Νομοθεσίας ζητείται και η άποψη της Υπουργού Εργασίας, για να μην παραβλάπτονται τα δικαιώματα άλλων επαγγελματιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι αιτιολογημένα αιτήματα μελών για ιδιωτική απασχόληση δεν θα εξετάζονται.

Σε σχέση με τις κλίμακες μισθοδοσίας των Αστυνομικών, με το μισθολόγιο του Νοεμβρίου του 2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανέλιξης 1,500 μελών της Αστυνομίας. Σε 25 περιπτώσεις όπου παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, αυτά έχουν επιλυθεί και θα προωθηθούν στο Γενικό Λογιστήριο για την καταβολή τους στα επηρεαζόμενα μέλη.

Αναφορικά με την πληρωμή υπερωριακών καθηκόντων σε μέλη του Σώματος, με ενέργειες της Αστυνομίας και τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχουμε πετύχει να καταβάλλεται πληρωμή σε ποσοστό 100% για υπερωριακά καθήκοντα.

Για όλα τα υπερωριακά καθήκοντα μέχρι τον μήνα Νοέμβριο του 2020 έχει καταβληθεί η σχετική αποζημίωση, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή υπερωριακής απασχόλησης για ποσοστό μόλις 8% των συνολικών υπερωριακών καθηκόντων του έτους 2020 οφείλεται στο γεγονός ότι το οικονομικό ημερολογιακό έτος ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου, αλλά και στην καθυστέρηση της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Να σημειωθεί ότι, μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού δόθηκαν οδηγίες όπως διεκπεραιωθεί η καταβολή τους το ταχύτερο δυνατό.

Η στήριξη της ηγεσίας της Αστυνομίας προς τα μέλη της είναι δεδομένη. Σε μια προσπάθεια παροχής κινήτρων και εξύψωσης του ηθικού της Αστυνομίας, έχει ήδη τροχοδρομηθεί η πίστωση ποσού το οποίο θα καταβάλλεται ως ειδικό επίδομα σε Αρχιαστυφύλακες και Αρχιλοχίες που εκτελούν διοικητικά καθήκοντα.

Εξάλλου, το εργασιακό περιβάλλον των μελών μας συνεχώς αναβαθμίζεται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι, το τελευταίο εξάμηνο υπήρξε γενική βελτίωση εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα στους Αστυνομικούς Σταθμούς Δερύνειας, Κλήρου, Λυκαβηττού, Ομορφίτας, Περιστερώνας και Κοκκινοτριμιθιάς. Έγιναν, επίσης, βελτιωτικές εργασίες στον νέο υποσταθμό της οδού Λήδρας, ενώ προγραμματίζονται έργα και σε άλλους αστυνομικούς σταθμούς όπως αυτός της Ξυλοφάγου και γενικά όλων των κτιριακών υποδομών της Αστυνομίας.

Χωρίς να παραγνωρίζεται ο κοινωνικός μας ρόλος και αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα που υπάρχουν σε θέματα που αφορούν στην έμφυλη βία και ενδοοικογενειακή βία, με απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, έχουν συσταθεί και λειτουργούν σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, πλην της Μόρφου, Κλιμάκια Διερεύνησης Υποθέσεων / Καταγγελιών Βίας στην Οικογένεια. Στην ΑΔΕ Μόρφου τις συγκεκριμένες υποθέσεις αναλαμβάνουν μέλη που υπηρετούν στο Τ.Α.Ε. της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Παράλληλα, είναι για πρώτη φορά που πραγματοποιούνται οι διαδικασίες πρόσληψης αστυνομικών με τόσο γοργούς ρυθμούς. Αναμένεται η πρόσληψη αριθμού αστυνομικών, πυροσβεστών, καθώς και ειδικών αστυνομικών περί τα τέλη Μαρτίου.

Επίσης, ήδη έχουν προκηρυχθεί τον περασμένο Νοέμβριο νέες θέσεις για Αστυνομία και Πυροσβεστική για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα παρακαθίσουν σε γραπτές εξετάσεις στις 20/03/2021.

Ταυτόχρονα, καταβάλλονται προσπάθειες για αποπαγοποίηση και άλλων θέσεων, με τη συμβολή και τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Τέλος, τονίζεται ότι, από την ανάληψη των καθηκόντων του Αρχηγού Αστυνομίας έχουν προωθηθεί πολλά θέματα με στόχο την προστασία, την υγεία, ευημερία, καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών της Αστυνομίας, πάντοτε με τη στήριξη της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της Αστυνομίας.

Οποιεσδήποτε αναφορές γίνονται στα Μ.Μ.Ε., περί του αντιθέτου, είναι ανυπόστατοι ισχυρισμοί.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top