Στα πρόθυρα τρίτου κύματος η Πολωνία - Εντόπισε τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Στα πρόθυρα τρίτου κύματος η Πολωνία - Εντόπισε τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Πολωνία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζιέλσκι, και προειδοποίησε ότι η χώρα εισέρχεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Εκτός από τη βρετανική παραλλαγή, εμφανίστηκε και η νοτιοαφρικανική παραλλαγή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Η βρετανική παραλλαγή εκτιμάται ότι αποτελεί περίπου το 10% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πολωνία, και η ανακάλυψη μιας άλλης εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης στη χώρα αυξάνει τις ανησυχίες των Αρχών, που αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κύμα μολύνσεων.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι στην Πολωνία

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι στην Πολωνία», δήλωσε ο Άνταμ Νιντζιέλσκι. «Δεν ετίθετο θέμα αν θα εμφανιζόταν ή όχι, αλλά σε ποιο μέγεθος θα φτάσει στο εγγύς μέλλον. Κυριολεκτικά μόλις πριν από λίγο έλαβα πληροφορίες ότι εκτός από τη βρετανική παραλλαγή, η νοτιοαφρικανική παραλλαγή έχει εμφανιστεί» στην Πολωνία, δήλωσε.

Η Πολωνία χαλάρωσε μερικούς περιορισμούς, ανοίγοντας πρόσφατα πίστες σκι, κινηματογράφους, ξενοδοχεία και θέατρα με χωρητικότητα έως και 50%, αλλά οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτά τα μέτρα ενδέχεται να χρειαστεί να ανατραπούν, ανάλογα με την κατάσταση της πανδημίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι υπάρχει μια τάση αύξησης 20% από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Σήμερα η Πολωνία κατέγραψε 8.777 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 241 θανάτους. Συνολικά, έχει καταγράψει 1.623.218 κρούσματα κορωνοϊού και 41.823 θανάτους στο έδαφός της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τις οικογένειες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, προκειμένου να τις ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν τις δολοφονίες των δύο ηρώων, τριάντα χρόνια μετά τη θυσία τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE