ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά, με τραγούδια και συνθήματα - Δεν εμφανίστηκε ο 'Αίαντας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά, με τραγούδια και συνθήματα - Δεν εμφανίστηκε ο 'Αίαντας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μαζικότατη, καθόλα ειρηνική και με παλμό ήταν η σημερινή κινητοποίηση της πλατφόρμας "Ως Δαμαί", σε συνέχεια της εκδήλωσης του περασμένου Σαββάτου, η οποία στιγματίστηκε από επεισόδια και χρήση βίας, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Στη σημερινή εκδήλωση συμμετείχαν μερικές χιλιάδες πολίτες από οργανωμένα σύνολα και ομάδες που ανήκουν στην πλατφόρμα, αλλά και κόσμος που απλά ήθελε να διαδηλώσει την αγανάκτησή του.

Οι συμμετέχοντες με πανό και συνθήματα συγκεντρώθηκαν γύρω στις 4 το απόγευμα στο πάρκο στο άνοιγμα Κολοκάσι και πορεύτηκαν προς το κτίριο της Βουλής, κάνοντας μικρή στάση εκεί, στην πλαϊνή πλευρά και συνέχισαν προς το Μουσείο και το άγαλμα Μάρκου Δράκου, επιστρέφοντας στο σημείο της εκκίνησης.

Εκεί η πορεία διαλύθηκε με τους οργανωτές να κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για ειρηνική διάλυση, με αποστάσεις, τάξη και ασφάλεια.



Καθ` όλη τη διάρκεια της πορείας δεν υπήρξαν καθόλου έκτροπα, με τους συμμετέχοντες να κρατούν αποστάσεις και να φορούν τις μάσκες τους. Γίνονταν συνεχείς εκκλήσεις από τα μεγάφωνα για τήρηση των υγειονομικών μέτρων.



Οι συμμετέχοντες φώναζαν διάφορα συνθήματα όπως «κάτω η διαπλοκή», «κάτω η διαφθορά», «κάτω στη αστυνομική βία», "παραιτηθείτε", κάποιοι καταφέρονται και εναντίον των κομμάτων, υπέρ της δημόσιας υγείας και κατά της αστυνομικής βίας. Άλλοι έριχναν φυλλάδια με συνθήματα όπως «ο εχθρός είναι οι τράπεζες», ενώ ακούστηκε  και το σύνθημα «στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο». Υπήρχαν πανό με συνθήματα και στην τουρκική γλώσσα.


 
Τον ρυθμό έδιναν τύμπανα, ενώ σε κάποια στιγμή ακούστηκε και το τραγούδι Ακορντεόν του Μάνου Λοϊζου. Αστυνομικοί βρίσκονταν παρατεταγμένοι καθ` όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, επιβλέποντας χωρίς να παρεμβαίνουν.

Το όχημα εκτόξευσης νερού Αίαντας ήταν, σύμφωνα, με πληροφορίες έξω από την Αρχιεπισκοπή.Ο τερματισμός στο άνοιγμα Κολοκάσι συνοδεύτηκε από παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην κορυφή της πορείας, που εξελίχθηκε σε μαζική, βρίσκονταν διάφορες οργανώσεις, που συμμετέχουν στην πλατφόρμα, στο μέσο περίπου χιλιάδες πολίτες και στο πίσω μέρος της πορείας η Θύρα 9.

Στην πορεία υπήρχαν πολίτες κάθε ηλικίας, νεαρόκοσμος, οικογένειες με καρότσια με μωρά, κόσμος σε ποδήλατα, σε πατίνια, κρατώντας σκυλιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι σε αναπηρικά καροτσάκια και πολλοί που κρατούσαν λουλούδια.

Την εκδήλωση κάλυψαν και ξένα ΜΜΕ με πλάνα και δηλώσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top