ΚΟΣΜΟΣ

Τριγμοί στο παλάτι λόγω Megxit: Απογοητευμένη η Βασίλισσα -Έξαλλος ο Ουίλιαμ

Τριγμοί στο παλάτι λόγω Megxit: Απογοητευμένη η Βασίλισσα -Έξαλλος ο Ουίλιαμ

Αναταραχές έχει προκαλέσει στο παλάτι η οριστική αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα. 

Το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε σε μια δραματική δήλωση πως ο Χάρι και η Μέγκαν δεν μπορούσαν να συνεχίσουν με «τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνοδεύουν μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας».

Στη συνέχεια σε νέα ανακοίνωση το ζεύγος επεσήμανε ότι θα εξακολουθήσουν να «ζουν μια ζωή υπηρεσίας» εκτός της βασιλικής πτυχής και πρόσθεσε εμφατικά: «Η υπηρεσία είναι καθολική».

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του παλατιού η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πολύ λυπημένη. Οι σχέσεις των δύο πλευρών ακούγεται πως είναι τεταμένες και ίσως το ρήγμα είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

Παράλληλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φαίνεται να είναι οργισμένος με το ζευγάρι και την απόφασή του, λέγοντας πως η κίνηση αυτή είναι προκλητική και δεν δείχνει σεβασμό.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ «σοκαρίστηκε και λυπάται» για τη συμπεριφορά του αδερφού του απέναντι στη Βασίλισσα, όπως αναφέρει η Daily Mail. 

Μια πηγή δήλωσε: «Έκαναν μια θορυβώδη επιτυχία σχετικά με αυτό που σκέφτονταν να πετύχουν μετά την μετακόμισή τους στις ΗΠΑ, σε αυτή την ανεξάρτητη ζωή. Και καλή τους τύχη. Αλλά δεν μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Εάν ο πρωταρχικός σου ρόλος είναι να υπηρετείς τον αρχηγό του κράτους και τη μοναρχία, τότε είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό εάν κερδίζεις παράλληλα εκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η φιλανθρωπία, όχι δημόσια υπηρεσία. Το ζευγάρι εργάζεται με κάποιες αξιέπαινες φιλανθρωπίες και αιτίες, κάτι που είναι υπέροχο. Απλά το μοντέλο το οποίο εφαρμόζουν είναι διαφορετικό από αυτό της βασιλικής οικογένειας».

Η πηγή τόνισε, επίσης, ότι η διάσπαση από την βασιλική οικογένεια ήταν ολοκληρωτικά απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. 

Μια άλλη πηγή πρόσθεσε: «Ας είμαστε ξεκάθαροι, οι Σάσεξ το υποκίνησαν. Έκαναν το άλμα. Αλλά η βασίλισσα είναι σταθερή: είτε είσαι δημόσιος υπάλληλος είτε όχι. Δεν μπορείς να γεμίζεις τις τσέπες σου ενώ αναλαμβάνεις επίσημα καθήκοντα».

 

Από: ΣΚΑΙ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top