Στην Κύπρο αναμένεται εντός Μαρτίου η Λουτ - Σύσκεψη της ομάδας νομικών σήμερα

Στην Κύπρο αναμένεται εντός Μαρτίου η Λουτ - Σύσκεψη της ομάδας νομικών σήμερα

Εντός Μαρτίου αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ,  για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιαδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη Απριλίου στη Γενεύη.


Αρμόδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση, πως «υπάρχει πρόθεση επίσκεψης κ. Λουτ». «Δεν συζητήσαμε ακόμα πρακτικές λεπτομέρειες, αλλά μάλλον θα είναι τη δεύτερη βδομάδα Μαρτίου», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία νέα σύσκεψη της ομάδας νομικών - συνταγματολόγων, που έχει συσταθεί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άτυπη διάσκεψη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, είχε δηλώσει την Παρασκευή στο ΚΥΠΕ πως «τα μέλη της ομάδας αυτής έχουν μελετήσει διάφορα θέματα, τα οποία έχουν τεθεί ενώπιόν τους, και άρχισε ήδη η συζήτηση των αποτελεσμάτων της εργασίας στην οποία έχουν προβεί», σημειώνοντας πως σήμερα Δευτέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση της ομάδας «για συζήτηση συγκεκριμένων νομικών θεμάτων που αφορούν την ουσία του Κυπριακού αλλά και την άτυπη πενταμερή».
 
Παράλληλα, σημείωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συναντηθεί με τη διαπραγματευτική ομάδα «και προτίθεται να αξιοποιήσει όλα τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, ιδιαίτερα στους τομείς με τους οποίους έχουν ασχοληθεί, όπως θα αξιοποιήσει και τη συμβολή των ειδικών συνταγματολόγων, νομικών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έγκλημα εκτός ελέγχου; Εξαγγελίες Χριστοδουλίδη – Βαριά πυρά Λοϊζίδη για την Αστυνομία - «Ο ΠτΔ δεν ενημερώνεται σωστά»

Έγκλημα εκτός ελέγχου; Εξαγγελίες Χριστοδουλίδη – Βαριά πυρά Λοϊζίδη για την Αστυνομία - «Ο ΠτΔ δεν ενημερώνεται σωστά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η αύξηση της εγκληματικότητας και οι συνεχείς υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και δοκιμάζουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς, η δημόσια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών ασφάλειας βρίσκεται στο επίκεντρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE