Υπουργός και επιδημιολόγοι παίρνουν αποφάσεις για σταδιακές χαλαρώσεις

Υπουργός και επιδημιολόγοι παίρνουν αποφάσεις για σταδιακές χαλαρώσεις

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό θα συζητήσουν σε σύσκεψη σήμερα το βράδυ μεταξύ τους, για τις χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα, που θα εισηγηθούν στην Κυβέρνηση.

Αρμόδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι η γενική αντίληψη που υπάρχει στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είναι όπως με υπευθυνότητα, οι χαλαρώσεις γίνουν κλιμακωτά, ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα.
 
Στο μεταξύ, σε χθεσινή σύσκεψη των μελών της ΣΕΕ με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια προκαταρκτική συζήτηση σε γενικές γραμμές για τις χαλαρώσεις.
 
Ο περισσότερος χρόνος στη σύσκεψη, όπως αρμοδίως μας λέχθηκε, αναλώθηκε σχετικά με την αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας, τα ευρήματα των ιχνηλατήσεων στην Λεμεσό, τα μεταλλαγμένα στελέχη και τους εμβολιασμούς.
 
Κατά τη σύσκεψη δεν λήφθηκαν οποιεσδήποτε αποφάσεις, με τους επιστήμονες να επιφυλάσσονται μέχρι τη σημερινή τους τοποθέτηση, οπότε και θα συγκεντρώσουν τις εισηγήσεις τους, που θα τεθούν ενώπιον της Κυβέρνησης για λήψη τελικών αποφάσεων όσον αφορά στις επόμενες χαλαρώσεις σε περιοριστικά μέτρα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ και ο ρόλος Αθήνας – Λευκωσίας

Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ και ο ρόλος Αθήνας – Λευκωσίας

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνει πρόσκληση προς την Αθήνα και τη Λευκωσία, καλώντας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να συμμετάσχουν στο πρώτο λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης», το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 19 Φεβρουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE