ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κέρφιου και SMS στο 8998 οι... καλύτεροι μας φίλοι - Πότε αλλάζουν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κέρφιου και SMS στο 8998 οι... καλύτεροι μας φίλοι - Πότε αλλάζουν

Σε... 'καλύτερους μας φίλους' έχουν εξελιχθεί το τελευταίο δίμηνο, τόσο η απαγόρευση κυκλοφορίας όσο και τα sms στο 8998. 

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή και την καθημερινότητά μας καθώς δεν προκαλεί πλέον εντύπωση η χρησιμοποίηση αλλά και η τήρηση τους καθιστώντας τα δεύτερη φύση μας.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας οι περιορισμοί αυτοί συνδέονται άμεσα με το άνοιγμα της εστίασης. Δε θα μπορούσαν να συνεχίσουν να υφίστανται σε ενδεχόμενο άνοιγμα, αφού θα ήταν τόσες πολλές οι μετακινήσεις αλλά και οι συναθροίσεις που θα θεωρούνταν αχρείαστα.

Το συμπέρασμα λοιπόν που εξάγεται είναι πως τόσο η απαγόρευση κυκλοφορίας (με εκκίνηση τις 9 το βράδυ) όσο και τα 2 μηνύματα που αφορούν κατ'εξαίρεση μετακινήσεις θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν για τουλάχιστον άλλες 2 εβδομάδες (16 Μαρτίου).

Φυσικά ακόμη και αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η εικόνα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, το άνοιγμα της εστίασης δεν αναμένεται να αναιρέσει πλήρως τα περιοριστικά μέτρα. Το μοντέλο που προωθείται για την σταδιακή αποκλιμάκωση πιθανότατα θα 'ακυρώσει' τη χρήση του 8998 όμως το κέρφιου θα συνεχίσει να υφίσταται.

Όπως αναφέρουν πηγές, για ομαλότερη λειτουργία του τομέα της εστίασης η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται -με την ακύρωση του 8998- να μετατεθεί για αργότερα το βράδυ με επικρατέστερη ώρα εκκίνησης τθις 11.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

POLITICO: Επιστολή ΠτΔ σε φον ντερ Λάιεν για την άμυνα της ΕΕ – Ζητά συγκεκριμένα βήματα

POLITICO: Επιστολή ΠτΔ σε φον ντερ Λάιεν για την άμυνα της ΕΕ – Ζητά συγκεκριμένα βήματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας την επαναφορά στην ατζέντα της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της ΕΕ, αλλά και ενημέρωση για τις μέχρι τώρα προτάσεις και τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του POLITICO, που είδε το κείμενο της επιστολής.

BEST OF TOTHEMAONLINE