ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα εκατομμύρια που πλήρωσαν οι Κύπριοι στα εξώδικα από την αρχή της πανδημίας - Πόσα είσπραξε το κράτος

Τα εκατομμύρια που πλήρωσαν οι Κύπριοι στα εξώδικα από την αρχή της πανδημίας - Πόσα είσπραξε το κράτος

Η πανδημία COVID-19 κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να εξαπλωθεί στο Παγκόσμιο, θέτοντας τον πλανήτη σε συναγερμό για την άμεση λήψη μέτρων με σκοπό την καταπολέμηση της ασθένειας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κήρυξε τη χώρα σε καθολικό lockdown με διάγγελμα του στις 23 Μαρτίου 2020, με άμεση ισχύ από την επόμενη ημέρα 24 Μαρτίου. Σχεδόν ένα χρόνο από τότε μέλη της Αστυνομίας βγαίνουν στους δρόμους και κάνουν εφόδους σε υποστατικά διενεργώντας ελέγχους για τυχόν παραβάτες του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, από τις 24 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου 2021, έχουν εκδοθεί συνολικά 23,739 εξώδικα πρόστιμα που αφορούσαν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Τα εξώδικα αφορούσαν 22,847 πολίτες οι οποίοι δεν έκαναν χρήση της υποχρεωτικής μάσκας προστασίας και διακινούνταν χωρίς εύλογο λόγο ή σε ώρες απαγόρευσης. Όσο αφορά τα υπόλοιπα 892 εξώδικα, πρόκειται για υποστατικά, τα οποία λειτουργούσαν παραβιάζοντας τα μέτρα είτε έπρεπε να είναι εντελώς κλειστά, είτε έπρεπε να είχαν λιγότερο κόσμο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα εν λόγω πρόστιμα έχουν εξοφληθεί από πολίτες τα 9,739, τα οποία από τις 3 Απριλίου είχαν αύξηση στο ποσό τους από 150 ευρώ στο διπλάσιο, δηλαδή 300 ευρώ. Συνολικά οι Κύπριοι πολίτες που παραβίασαν τα μέτρα από την αρχή του πρώτου lockdown μέχρι και τις 18/2/21 έχουν πληρώσει περίπου 2,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 4 περίπου εκατομμύρια ευρώ έχουν εισπραχθεί από εξώδικα σε υποστατικά, των οποίων τα πρόστιμα ανέρχονταν από 500-16,000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι περίπου 3,727 εξώδικα κατέληξαν στο Δικαστήριο, λόγω μη αποπληρωμής τους, ενώ έγιναν συνολικά 2,061 παράπονα στην Επιτροπή Εξέτασης Παραπόνων ότι καταγγέλθηκαν αδίκως.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top