ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έχασαν την μπάλα με τα κρούσματα – Δεν εντοπίζουν την αρχή της αλυσίδας μετάδοσης

Έχασαν την μπάλα με τα κρούσματα – Δεν εντοπίζουν την αρχή της αλυσίδας μετάδοσης

Δύσκολος ο εντοπισμός από που νόσησαν κορωνοϊό νέα κρούσματα σύμφωνα με τον Υπεύθυνο της Ομάδας Ιχνηλάτισης επαφών κρουσμάτων, Βαλεντίνο Σιλβέστρο.  

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Σιλβέστρο μας ανέφερε ότι  «Κάθε κρούσμα έχει έρθει σε επαφή πάνω από ένα κρούσμα». Στην προσπάθεια ιχνηλάτησες των κρουσμάτων στα σχολεία και μελετώντας τις αλυσίδες παρατήρησαν ότι οι μαθητές είναι εκτεθειμένοι από παντού στον ιό, «Μελετώντας τις αλυσίδες στα σχολεία βλέπουμε ότι ο μαθητής μπορεί να είχε έκθεση από τον οδηγό, τον καθηγητή ή μέλος της οικογένειας που ήταν επίσης κρούσματα».

Επίσης ο Υπεύθυνος της Ομάδας Ιχνηλάτισης επαφών κρουσμάτων, Βαλεντίνος Σιλβέστρος μας ανέφερε ότι οι επαφές έχουν αυξηθεί από τις 3-4, έχουμε φτάσει στις 8-10, δεδομένο που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την δεδομένη κατάσταση.  Επίσης οι πολίτες συνεχίζουν να μην αναφέρουν όλες τις επαφές τους. Προσπαθώντας η ομάδα ιχνηλάτισης να εντοπίσει τις επαφές των κρουσμάτων καταλήγει και στο συμπέρασμα ότι οι επαφές είναι τουλάχιστον διπλάσιες σε σχέση με αυτές που ανέφεραν. «Μπορεί να μας αναφέρουν τον συνάδελφο στο δίπλα γραφείο αλλά ξεχνάνε τους άλλους δύο που ήταν μαζί στο διάλειμμα, ξεχνάνε ότι πήγαν σε εμπορικό κέντρο ή σε κάποια επίσκεψη σε σπίτι»

Ο κ. Σιλβέστρος συνιστά μεγάλη προσοχή ακόμα και στα σπίτια μας. Οι επισκέψεις στα σπίτια επιτρέπονται μέχρι τέσσερα άτομα αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε αποστάσεις μας ανέφερε. «Πάνε επίσκεψη σ’ ένα σπίτι και κάθονται όλο μαζί στον καναπέ ή κοιτάνε από το ίδιο κινητό», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή για να τηρήσουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα μέτρα και τις αποστάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top