Γιώργος Ψάλτου για ξυλοδαρμό από Φιλιππίδη: Έτρεμα να βγω στη σκηνή

Γιώργος Ψάλτου για ξυλοδαρμό από Φιλιππίδη: Έτρεμα να βγω στη σκηνή

Επαθε θλάση και φλεγμονή - Εκτός από το ξύλο στην σκηνή, τον έδειρε και έξω από το καμαρίνι του - Σκιαδαρέσης: Θα καταθέσω, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια Την δική του τραυματική εμπειρία από την επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη μετέφερε στο MEGA ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου.

Ο ηθοποιός μίλησε για τα περιστατικά ξυλοδαρμού κατά την διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης» λέγοντας πως αυτό που τον κινητοποίησε να μιλήσει ηταν η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα. Η πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά.

Θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Φιλιππίδης, στον δικηγόρο του κ. Ψάλτου, Γιώργο Γεράρη, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του. Ο Γιώργος Ψάλτου υποστηρίζει τα λεγόμενά του τονίζοντας πως όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής. «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», δήλωσε. Περιγράφοντας την συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε πως ξεκίνησε το 2013 όντας εξωτερικός συνεργάτης και στη συνέχεια ανέβασαν την παράσταση «Φον Δημητράκης».

Καθόλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, κάτι βέβαια που δεν γινόταν αντιληπτό στο κοινό που παρακολουθούσε. Από τις κακουχίες, ο κ. Ψάλτου έπαθε θλάση και φλεγμονή, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις περιγραφές του κ. Ψάλτου, ο κ. Φιλιππίδης συνέχισε να τον χτυπά την ώρα παράστασης, ενώ προσπάθησε να τον βγάλει και τρελό. Οι πρακτικές του άλλαζαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, από χτυπήματα με τηλέφωνο στον ώμο, μέχρι σπρωξιές και γονατιές.

Για τον γνωστό ηθοποιό, ο κ. Ψάλτου υποστήριξε πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στο χώρο του θεάτρου είναι ένας τρόπος ηγεμονικός. Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει σε έναν βαθμό ώσπου περί τα τέλη της τρίτης παράτασης που είχε λάβει η παράσταση, ο κ. Φιλιππίδης χτύπησε ανελέητα τον κ. Ψάλτου έξω από το καμαρίνι του με αρκετούς συναδέλφους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δε φοβάται πια και προτρέπει όποιον έχει υποστεί σεξουαλική, σωματική ή λεκτική κακοποίηση, να μιλήσει άφοβα. «Δε δέχομαι καμία απειλή και είμαι εδώ για να υποστηρίξω τον εαυτό μου» , τόνισε και πρόσθεσε πως δεν ανακαλεί τίποτα από όσα έχει πει για τον κ. Φιλιππίδη.

ΠΗΓΗ Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE