ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 19 εκ. πρώτες δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί στο Ην. Βασίλειο

Πάνω από 19 εκ. πρώτες δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί στο Ην. Βασίλειο

Ακόμα 485 χιλιάδες πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού χορηγήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εμβολιασθέντων πολιτών σε 19.177.555.

Πρόκειται για ποσοστό περίπου 36% επί του συνόλου των 53 εκ. ενηλίκων κατοίκων της χώρας. Ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι η χορήγηση της πρώτης δόσης σε όλους τους ενήλικες έως τα τέλη Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί 736.037 δεύτερες δόσεις.

Τα κρούσματα του 24ώρου ήταν 8.523 και οι νεότεροι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν 345. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας τη ζωή τους έχουν χάσει 122.415 φορείς του ιού. 

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει πέσει στους 15.485, με τον Υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να λέει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως έχει αρχίσει να διαρρηγνύεται η ζοφερή σύνδεση των κρουσμάτων με τις νοσηλείες και τους θανάτους, καθώς οι νέες εισαγωγές έχουν μειωθεί κατά 40% το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι αν και συνεχίζεται η πτώση των κρουσμάτων, έχει μειωθεί ελαφρώς ο ρυθμός αυτής της πτώσης.

Ο αναπληρωτής αρχίατρος για την Αγγλία καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ σημείωσε ότι «αν και γενικά τα νέα είναι καλά ως προς τα κρούσματα», υπάρχουν κάποιες περιοχές όπως η κεντρική Αγγλία, που «καίνε» ακόμα ως εστίες διασποράς του ιού και επομένως «η μάχη δεν έχει ακόμα κερδηθεί».

Όπως χαρακτηριστικά προειδοποίησε, βλέπει ότι κάποιοι πολίτες χαλαρώνουν λίγο παραπάνω «ακριβώς τη λάθος στιγμή». Μετερχόμενος τις γνωστές παρομοιώσεις του, ο καθηγητής Βαν Ταμ είπε ότι «είναι σαν να κερδίζουμε 3-0 και να πιστεύουμε ότι το ματς έχει τελειώσει, αλλά ο αντίπαλος μπορεί να το γυρίσει σε 3-4».

Ο κ. Χάνκοκ ανακοίνωσε επίσης ότι στοιχεία από έρευνα του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής δείχνουν πως το 94% των πολιτών δηλώνουν πως είτε έχουν κάνει ή προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, ποσοστό «εκπληκτικό», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top