Μόσχα και Καμπούλ θα συζητήσουν για τη διάθεση του εμβολίου Sputnik-V στο Αφγανιστάν

Μόσχα και Καμπούλ θα συζητήσουν για τη διάθεση του εμβολίου Sputnik-V στο Αφγανιστάν

Η Μόσχα και η Καμπούλ θα συζητήσουν τις προσεχείς μέρες σε επίπεδο Υπουργείων Υγείας το θέμα της προμήθειας από το Αφγανιστάν του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS o υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν Μοχάμαντ Χανίφ Ατμάρ μετά το τέλος της επίσκεψης του στη Μόσχα.

"Μιλήσαμε για τις ανάγκες μας σε εμβόλια και η ρωσική πλευρά αποδείχθηκε εξαιρετικά γενναιόδωρη. Όμως θα αφήσουμε το θέμα αυτό να το συζητήσουν τα δικά μας Υπουργεία Υγείας, ώστε να συναντηθούν και να εξετάσουν πρακτικά τις προθεσμίες, τις ποσότητες και τις υλικοτεχνικές υποδομές", δήλωσε ο Αφγανός Υπουργός Εξωτερικών. "Ελπίζω ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει πολύ σύντομα, τον Μάρτιο σίγουρα, επειδή είναι ένα επείγον θέμα", πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τοποθεσία των συνομιλιών δεν έχει καθορισθεί αλλά η συνάντηση μπορεί να γίνει με βιντεοδιάσκεψη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Η παραγωγή ΦΑ δεν είναι πλέον στα χαρτιά» - Πλώρη για την ενεργειακή απεξάρτηση της Κύπρου

Υπ. Ενέργειας: «Η παραγωγή ΦΑ δεν είναι πλέον στα χαρτιά» - Πλώρη για την ενεργειακή απεξάρτηση της Κύπρου

Σε μια ιστορική καμπή για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Μιχάλης Δαμιανός, φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα περνά πλέον οριστικά από το στάδιο των ερευνών σε αυτό της παραγωγής.