ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Έλαμψε» ο Αστέρας, αόρατος ο ΠΑΟΚ!

«Έλαμψε» ο Αστέρας, αόρατος ο ΠΑΟΚ!

 

Όταν μιλάμε για είσοδο στα playoffs, ο Αστέρας Τρίπολης δεν αστειεύεται. Και ειδικά στο «σπίτι» του. Ουσιαστικοί και άκρως αποτελεσματικοί, οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, τιμώρησαν σκληρά τον ΠΑΟΚ που προδόθηκε εκ νέου από λάθη και όταν θυμήθηκε να… βγάλει αντίδραση, ο χρόνος δεν στάθηκε σύμμαχός του, γνωρίζοντας την ήττα στην Τρίπολη.

Το πλάνο για τον Αστέρα λειτούργησε κατά γράμμα. Οι Αρκάδες έδωσαν γήπεδο στον ΠΑΟΚ, άντεξαν στην «έκρηξη» των φιλοξενούμενων στο μεσοδιάστημα, είδαν ακόμη και την τύχη να τους χαμογελά και «χτύπησαν» μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία των εξτρέμ τους για το 1-0 του α΄ημιχρόνου, ρίχνοντας όλη την πίεση στους Θεσσαλονικείς.

Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ εμφανίστηκαν στο «Θ.Κολοκοτρώνης» με διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, ψάχνοντας με το… καλησπέρα ένα γρήγορο γκολ. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ανέκτησε τα ηνία του παιχνιδιού, αφήνοντας στο σύνολο του Ράσταβατς ένα δεύτερο ρόλο που τους ταίριαξε -όμως- γάντι. Οι «ασπρόμαυροι» μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε κλασικές ευκαιρίες, στόχευσαν στα δεξιά των γηπεδούχων και φρόντισαν να κάνουν αίσθηση, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Κρμέντσικ.

Ο Τσέχος, μάλιστα, βρήκε στο 21′ και το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά διαιτητής, επόπτης και VAR ακύρωσαν το γκολ ως οφσάιντ σε μία οριακή φάση. Από την επιμονή του υψηλόσωμου επιθετικού προήλθε και η σημαντικότερη ευκαιρία του Δικεφάλου λίγα λεπτά αργότερα (35′ ) με τον Ουάρντα να επιχειρεί με το αριστερό να αιφνιδιάσει τον Τσιφτσή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Αστέρα και πέρασε άουτ.

Ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε και στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε ο ΠΑΟΚ, μετά από άψογη συνεργασία των εξτρέμ του για το 1-0 με εκφραστή τον πιο ορεξάτο παίκτη των Αρκάδων, Σίτο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση, «εκτέλεσε» τον Δικέφαλο, σημαίνοντας το «καμπανάκι» κινδύνου για τους Θεσσαλονικείς.

Και πάλι, όμως, παρά την αλλαγή στη σύνθεση της τριπλέτας τους, επιστρατεύοντας στο β΄ημίχρονο τους Τζόλη – Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Αστέρας «καρπωνόταν» κάθε φάση του στο παιχνίδι. Οι Αρκάδες βρήκαν το δεύτερο γκολ στο 55′ στη μοναδική τελική εκαιρία τους στο δεύτερο 45λεπτο, «σκοτώνοντας» τους φιλοξενούμενους με το γκολ του Λουίς Φερνάντεθ που τους έφερνε «αγκαλιά» με το τρίποντο νίκης.

Ο Πάμπλο Γκαρσία δοκίμασε τα πάντα στο γήπεδο, ανακάτεψε όλη την τράπουλα, ωστόσο, έβλεπε την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει επικίνδυνα και τους παίκτες του να αδυνατούν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Αστέρα Τρίπολης, την ώρα που ο Μίλαν Ράσταβαρς διαχειριζόταν με απόλυτη ηρεμία και αυτοπεποίθηση το ματς και τον αέρα των δύο τερμάτων.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα γκολ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 85′, ωστόσο, ήταν πια αργά για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Έστω το βαθμό της ισοπαλίας. Με τη νίκη απέναντι στον Δικέφαλο, ο Αστέρας βρίσκεται και μαθηματικά στα playoffs και κοιτάει ψηλότερα στον πίνακα της βαθμολογίας…

Πηγή: Sdna.gr

The post «Έλαμψε» ο Αστέρας, αόρατος ο ΠΑΟΚ! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top