ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊος: Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος στην Ευρώπη με βάση την χορήγηση εμβολίου

Κορωνοϊος: Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος στην Ευρώπη με βάση την χορήγηση εμβολίου

Συνεχίζοντας την υλοποίηση των στόχων του Εθνικού Εμβολιαστικού Πλάνου για την COVID-19, διενεργήθηκαν την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 συνολικά 20,152 εμβολιασμοί ανεβάζοντας τον αριθμό των εμβολιασμών που έγιναν μέχρι στιγμής στην Κύπρο σε 78,642 (1η δόση: 55,762 και 2η δόση: 22,880).

Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού συνεχίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την ηλικιακή ομάδα των 71 ετών και άνω, ενώ σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας και συγκεκριμένων ασθενών που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα OurWorldInData, η Κύπρος κατατάσσεται 3η ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη χορήγηση τουλάχιστον μιας δόσης εμβολίου, με μέσο όρο 8,7 δόσεις ανά 100 άτομα (στοιχεία μέχρι 26 Φεβρουαρίου).

 

 

Υπενθυμίζεται ότι, αυτή τη στιγμή, οι εμβολιασμοί διενεργούνται σε 11 Κέντρα Εμβολιασμού παγκύπρια, από συνολικά 26 συνεργεία. Επιπλέον, εμβολιασμοί διενεργούνται από έξι κινητές μονάδες παγκύπρια. Σε πλήρη ανάπτυξη των Εμβολιαστικών Κέντρο, θα μπορούν να διενεργούνται μέχρι και 15,000 εμβολιασμοί ημερησίως. Μέχρι στιγμής έχουν αξιολογηθεί και αδειοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τρία εμβόλια, της Pfizer/BioNTech, της AstraZeneca και της Moderna. Αίτηση για αδειοδότηση έχει υποβάλει στον ΕΜΑ και η εταιρεία Johnson&Johnson, που αναμένεται να αξιολογηθεί τις επόμενες μέρες.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top