Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις για την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις για την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων για να τιμωρηθεί η Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, επικριτή του Κρεμλίνου, πιθανόν ήδη από σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά.


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλλει νέα τιμωρητικά μέτρα δυνάμει δύο εκτελεστικών προεδρικών διαταγμάτων -του υπ` αρ. 13661, το οποίο είχε εκδοθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας και παρέχει ευρείες δυνατότητες για την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους αξιωματούχους και του υπ` αρ. 13382, που εκδόθηκε το 2005 με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής-και του νόμου περί Ελέγχου και Εξάλειψης των Όπλων Χημικού και Βιολογικού Πολέμου (1991), σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Πιστεύω στις προοπτικές της κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας» - Συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Α. Κουμπέλιους ο ΠτΔ

«Πιστεύω στις προοπτικές της κυπριακής αμυντικής βιομηχανίας» - Συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Α. Κουμπέλιους ο ΠτΔ

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Άμυνα κ. Άντριους Κουμπέλιους είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την οποία υπογραμμίστηκε η μεγάλη σημασία για την ΕΕ στο σύνολο της,  της ενίσχυσης της ρήτρας περί αμοιβαίας συνδρομής στη βάση του άρθρου 42,7 της ΣΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE