Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις για την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις για την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων για να τιμωρηθεί η Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, επικριτή του Κρεμλίνου, πιθανόν ήδη από σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά.


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλλει νέα τιμωρητικά μέτρα δυνάμει δύο εκτελεστικών προεδρικών διαταγμάτων -του υπ` αρ. 13661, το οποίο είχε εκδοθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας και παρέχει ευρείες δυνατότητες για την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους αξιωματούχους και του υπ` αρ. 13382, που εκδόθηκε το 2005 με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής-και του νόμου περί Ελέγχου και Εξάλειψης των Όπλων Χημικού και Βιολογικού Πολέμου (1991), σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο, υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Περήφανος για τη χώρα μας» - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας

ΠτΔ: «Περήφανος για τη χώρα μας» - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας

Περήφανος για το επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η παρουσία ενόπλων δυνάμεων ξένων χωρών στην παρέλαση αποτελεί ένδειξη των συνεργασιών της χώρας μας με άλλα κράτη, αλλά και της αναβάθμισης της.

BEST OF TOTHEMAONLINE